...on jo ihan aito neiti, alle kahden vuoden iässä. Sovittelee laukkua ja kenkää tämän tästä. Neiti 9 v:n virkkaama punainen laukku viehätti pikkuneitiä niin kovin, että lupasin virkata pikkuiselle oman laukun. Mittasin vielä ennen pikkuisen kotimatkaa strategisen mitan. 70 sentin lenkki on helppo pujottaa pään yli eikä jätä laukkua roikkumaan liian matalalle.

Malli Kehittyi sitä mukaa kun virkkaus edistyi
Lanka Novita 7 veljestä
Menekki 74 g
Koukku 3 mm

Ajatus pienen sievän punaisen laukun virkkaamisesta täytti pään niin totaalisesti, että koukkua ei juuri malttanut laskea kädestään. Nurinkurisesti aloitin virkkauksen läpästä.

Isoäidin virkkaamassa laukussa on tietenkin oltava isoäidinneliö, ja siitä tämä projekti alkoi. Neliön ympärille virkkasin kerroksen pylväitä ja sitten kahdelle sivulle tasauskolmiot, jotta sain neliön kärjelleen. Jätin sitten läpän huilaamaan.

Laukun pohjan aloitin ketjusilmukkarimpsulla joka on suunnilleen läpän yläreunan levyinen. Siihen virkkasin kolme kerrosta pylväitä ja sitten aloin virkata pylväitä koko lapun ympärille. Reunat nousivat automaattisesti ylös kun jatkoin samalla silmukkamäärällä. 11 kerroksen jälkeen laukku alkoi näyttää sopivan korkuiselta. Sen jälkeen tein vielä pari kerrosta pylväitä laukunsuun takareunaan, jotta läppä asettuisi sopivalle korkeudelle. Virkkasin läpän kiinni kiinteillä silmukoilla nurjalta puolelta.

Viimeiseksi virkkasin vielä olkahihnan. Aloitin kahdeksalla pylväällä ja parin kerroksen jälkeen kavensin leveyden kuuteen pylvääseen. Kun hihnan mitta alkoi lähestyä 70 senttiä, levensin vielä hetkeksi kahdeksaan pylvääseen ja kiinitin laukun reunaan. Virkkasin vielä läpän ympärille kerroksen kiinteitä silmukoita. Valmis!

Kunhan saan tyttöselle kevään viimeisen sukka-lapassetin valmiiksi, pakkaan sen laukun sisään ja pistän postipojan asialle.