Menin hävittämään kesäsuosikkineuletakkini juuri loman alla. Ostin samantien uudet langat ja neuloin samanlaisen. Tuli ihan yhtä hyvä kuin aikaisemminkin!

Malli Novita Kesä 2007 malli 29, koko M
Lanka Novita Linnea, 100 % puuvilla (100 g = 232 m)
Menekki 500 g
Puikot 4,5 mm pyörö (useita pituuksia)
Vetoketju Kuopion Nappi ja Nauha

Marinea en uskonut enää löytäväni, joten en sitä edes etsinyt. Sen sijaan ajattelin kokeilla jotain muuta puuvillalankaa. Anttilasta löysin Linneaa, jossa on jokunen metri enemmän kuin Marinessa, ja päätin kokeilla. Päätös osoittautui oikein hyväksi, sillä lanka on halpaa, 2,50 € / 100 g, ja yhtä hyvän tuntuista kuin Tennessee. Linneassa on myös hieman tiukempi kierre kuin Marinessa, mikä tarkoittaa sitä että neule ei takerru yhtä helposti teräviin esineisiin.

Ensimmäinen versioni oli hieman tiukkasovitteinen ja uusi lanka hieman entistä (ei suinkaan paksumpaa, vaan) ohuempaa, päätin lisätä silmukkamäärää ja valitsin M-koon. Sain samalla vähän lisää pituutta sekä helmaan että hihoihin. Sain neuloessani myös toivottavasti taottua päähäni hieman lisää huolellisuutta ja pystyn ehkä tästä lähtien muistamaan että vaatteita ei kannata jättää tuolin selkänojalle julkisilla paikoilla keskiyön hämärissä. Toivottavasti takki on vohkijalleen liian pieni ja käyttäytyy muutenkin huonosti. Minulle vahinko ei ollut suuren suuri, sillä näitähän syntyy vaikka yksi viikossa jos tarvetta ilmenee. Mukavempi olisi tietysti neuloa uusia malleja eikä aina samanlaisia.

Lomareissu meni hienosti. Vaikka sää oli kostea, se ei haitannut koska maisemat olivat henkeäsalpaavia.

Saimme toki nauttia myös kirkkaasta kesäsäästä, jolloin maisema näkyi hieman pidemmältä matkalta.

Tromssa on viehättävän kiireetön ja kaunis kaupunki. Tämän tunturin kupeeseen pääsimme köysihissillä ja hieman vielä jalkaisin ylöspäin kiivettyämme saimme tuntea myös tuimaa tunturituulta. Alhaalla kaupungissa lämpötila oli oikein kesäinen.