Neiti 16 v. juhlii syntymäpäiväänsä tänään jossain päin Eurooppaa, luultavimmin Ranskassa.  Paketin laitoin neitokaiselle mukaan matkalaukkuun.

Malli 56 s, 3o1n, ranskalainen kantapää ja nauhakavennus, koko 38.
Lanka Hjerte Sock tummanharmaa ja Hjerte Sock mustavalkoharmaa pätkävärjätty.
Menekki Yhteensä 53 g
Puikot 2,25 mm Knitpicksit

Langanloppujen hävitys jatkuu. Syy miksi nimesin sukat hurjia tarinoita keksineen aatelisen mukaan, oli se että sukkien valmistus toi mieleeni tarinan, jonka kuulin lapsena. Siinä paroni oli kiivennyt köyttä pitkin taivaaseen, ja jatkanut köyttä leikkaamalla sitä takaansa ja liittämällä taas eteen, jotta saattoi jatkaa kiipeämistä. Vähän samoin kävi näiden sukkien kanssa.

Toisen sukan lopussa huomasin että raitalanka ei riitäkään. Jäljestä tykkäsin kovasti, joten projektin hylkääminen ei tullut mieleen, eikä lähellekään samanlaista raitalankaa löytynyt hätiin. Niinpä käytin sitten paronin menetelmää ja purin kummankin sukan varresta yhden raitaparin ja silmukoin resorin takaisin paikolleen. On se vähän hankalaa mutta ei suinkaan mahdotonta. Jalkateriin tuli riittävästi mittaa puretuista raidoista ja varsikin jäi vielä kohtuullisen pitkäksi. Vastaisuudessa voisin yrittää muistaa että kitchener stitchiä ei tarvitse kiristää tällaisessa paikassa ihan yhtä paljon kuin sukan kärjessä.

Ja juu, en aloittanut seuraaviakaan langanloppusukkia kärjestä. En vain tykkää tehdä sukkia niin päin, ellei käytössä ole ohjetta joka etenee silmukka silmukalta. Me neuloja, not suunnittelija.