Kummipojan pakettiin kerkesivät ihan viime tipassa Nallesukat.

1169209.jpg

Malli Oma, 48 s, koko 30.
Lanka Novita Nalle
Menekki noin 40 g
Puikot 3 mm bambusukkikset

Näiden pikkusukkien neulominen jäi ihan viime tippaan. Onneksi neulottavaa oli melko vähän ja malli selkäytimeen syöpynyt. Näissä pikkusukissa arveluttaa aina taulukon antamien mittojen paikkansapitävyys, kun sopivan kokoista mallijalkaa ei ole lähettyvillä. Lasten sukat näyttävät jo niin oudoilta, kun kotiväellä suurin osa sukista on jo kokoa 38 tai yli 40!

Kiireen sukkien neulomiseen aiheutti tämä pari, joka ei sitten päässytkään pakettiin. Näiden sukkien saajalle piti neuloa jotain muuta, mikä pisti aikataulut ihan uusiksi.

1171256.jpg

Malli Oma, 72 silmukkaa, koko 43
Lanka Austermann Step
Menekki noin 70 g
Puikot 2½ mm bambusukkikset

Taistelumieleni oli vielä korkealla kun löysin ensimmäisen värivirheen tehdessäni ensimmäisen sukan vartta. Tuttua hommaahan tämä, puran vain seuraavaan mallikertaan ja jatkan siitä... näin pääsinkin toisen sukan alkuun ihan ilman murheita, mutta sitten niitä alkoikin tulla ihan kunnolla.

Jo varren joustimen kohdalla tuli solmu. Sitten mallikerta ei ruvennut täsmäämään. Eipä mikään ihme, sillä loppukerä oli keritty päinvastaiseen suuntaan. Se ei vielä aiheuta hermojen menetystä, mutta jostain syystä tämän langan mallikerrat eivät täsmänneet vaikka käänsin kerän!

Loppujen lopuksi löysin jonkinlaisen juonen ja hieman pätkimällä sain toisen sukan lähes kärkikavennuksiin, kun oikeanväristä raitaa ei sitten tullutkaan. Jäljellä oleva useista pätkistä koostuva lankakasa näytti ihan väärän väriseltä. Ihan oikeaa väriä ei enää löytynyt riittävää määrää, mutta sinistä kuitenkin. Tuon alemman sukan viimeinen sininen raita on useasta pätkästä, ja niin on kaikki sen jälkeenkin. Kärjestä päättelin noin 20 langanpäätä  ja lähdin viimeistelemään sukkia.

Kääk! Kaikki tämä työ, ja minulla on kaksi eriväristä sukkaa! Jos tämä ei ollut sekundakerä niin mikähän sitten olisi? Kiireisen neulonnan aikana en ehtinyt vertaamaan sukkia toisiinsa, eikä väri hehkulampun valossa näyttänytkään kovin kummalliselta. Loisteputki paljasti eron heti ja päivänvalossa ei asiasta ole epäilystäkään. Tunnelma alkoi olla melko hervoton, sillä näihin sukkiin meni tuplasti aikaa kuin normaalisti eikä niistä sitten ollut lahjaksi!

1171259.jpg

Kaikesta huolimatta puikoilla on taas Stepiä, jonka olin ostanut samalla kertaa tämän kerän kanssa. Joka tapauksessa Step on tunnultaan ehkä paras sukkalanka. Eikä ihan kaikissa kerissä ole värivikaa. Kai.