All you need is glove!

Malli Almeara gloves (Designer Knitting Winter 2008/2009)
Lanka Rowanspun Aran väri 972 Hardy
Menekki 70 g
Puikot 4,5 mm sukkikset

Jaredin ihana sormikasmalli hurmasi jo lehden (mikä ihmeen Designer Knitting?) ensiselailulla. Rowan-kello alkoi kilistä ja sitten muistinkin että Sunrise circle -takistani jäi hieman hirviönvihreää lankaa. Bambuiset 4,5-milliseni ovat Neiti 14 v:n pingviiniprojektissa, joten päätin pärjätä tonnin painoisilla metallisukkiksilla.

Kyllä me ennen bambuaikaa neulomisen aloittaneet voimme katsoa olevamme melkoisia työnsankareita, sen verran enemmän nuo liukkat ja putoilevat hirvityspuikot hidastavat hommaa. Ei ihme että sukkapuikot eivät ihan kaikkia houkuttele. Nuo ratakiskopuikot pitäisi kieltää jollain direktiivillä! Sitkeällä sisulla väänsin kaikki ihanat palmikot ja sain kuin sainkin monsterinkädet itselleni!

Sormikkaiden koko ei ihan täsmännyt käsiini vaan jopa lisäsi monsterivaikutelmaa, joten annoin sormikkaille pienen pesukonekäsittelyn. Samalla testasin pesupähkinöita, jotka pesivät villasukkapyykin ihan puhtaaksi hajustamatta niitä laisinkaan. Sormikkaat huopuivatkin hieman, mutta eivät ehkä ihan niin paljon kuin olisin toivonut. Ehkä tarvitaan uusi käsittely vielä.

Terävyys noista palmikoista hävisi pesukoneeseen, mutta tuntu parani huomattavasti. Kämmenpuoli on ainaoikeinneuletta, mikä tekeen sormikkaista paksut ja pehmeät. Samaa lankaa on jäljellä vielä beigenä, joten taidanpa joskus kokeilla samaa mallia vielä vähän ohuemmilla ja kevyemmillä puikoilla. Sitten joskus.