Minunkin kommenttilootaani tuli haaste sukkien neulomiseksi tuntemattomalle sotilaalle. Mielelläni ryhdyinkin tuohon puuhaan, onhan siellä harmaissa palvellut nuoria miehiä omastakin perheestä. Ensi kesänä astuu perheestämme vielä yksi nuori mies palvelukseen, joten lienee syytä neuloa keräykseen vielä yksi sukkapari jotta lahjoitussaldo ei jäisi nollaksi.

Tuntemattoman sotilaan sukat 1

Malli 64 s, raidat 3/3, ranskalainen kantapää, nauhakavennus
Lanka Novita Nalle, maastovärinen ja harmaa
Menekki Yhteensä 114 g
Puikot 2,75 mm sukkapuikot

Nämä sukat neuloin joskus kesällä, arvatenkin ennen kovia helteitä. Silloin en olisi hypistellyt villalankaa suurin surminkaan. Tänään virkatessani auringonvalossa ikkunan edessä tuntui taas siltä että jotain muuta kuin villaa pitäis saada käsitellä. Langat näihin sukkin löytyivät omasta kaapista, tuo kirjava on jäänyt tähteeksi isosta Nalle-kerästä, josta on jo yhdet sukat neulottu. Harmaata olen hankkinut ihan sitä varten, että voin sen kanssa neuloa näitä kirjavia loppulankoja.

Mansikat kurkut mehut

Myös normaaleja kesän ja loppukesän askareita on tullut harrastettua. Ensin mansikkahillot, sitten kurkut ja mehut. Mansikkahilloa näyttäisi olevan paljon, mutta se tuskin meidän herkkusuisessa joukossamme riittää ensi kesään asti. Muutama purkki on jo tyhjennetty ja pesty seuraavaan hillonkeittokertaa varten. Mehunkulutus on meillä vähentynyt sitä mukaa kun nuoriso on kasvanut. Nyt olen keittänyt vasta kaksi mehuliisallista, yhden omaan varastoon mustaherukkaista ja toisen opiskelijakämppään sekamehua. Kurkkujakin on jo maistettu sen verran että testipurkissa on enemmän nestettä kuin kurkkua.

Punajuuret

Viimeksi purkkeihin on päässyt kolmen kilon satsi luomupunajuuria. Omaa satoa ei tänä vuonna ollut, koska olinkin unohtanut ostaa keväällä siemeniä, ja lähi-maatilakaupasta löytyi tällaisia. Harmi vaan ettei niitä ollut enempää, sillä tuo määrä ei meillä kauan vanhene. Ehkä pari kolmen kilon satsia on vielä keiteltävä, että niillä talvi pärjätään.