Kovin käy tylsäksi tämä bloggaus näin Joulun alla. Töitä valmistuu koko ajan mutta esitellä niitä ei vielä voi. Näitä miesten sukkia sentään uskaltaa esitellä.

 

288024.jpg


Malli Oma, miehen koko 43, 64 silmukkaa
Lanka Novita Nalle Colori väri 861
Menekki noin 100 g
Puikot 2½ ja 3 mm bambusukkapuikot

 

Nallesta valmistui sukkapari joutuisasti, ihan kuin huomaamatta. Varren suussa on 2o2n -joustin ja itse varressa 3o1n. Kantapää on aivan tavallinen laatikkomalli ja kärjessä on sädekavennus. Ihan perussukka.

 

288023.jpg

 

Malli Lichen Ribbed Sock hieman muunneltuna, koko 43, 52 silmukkaa

Lanka Novita 7 Veljestä Moniraita väri 842
Menekki Luultavasti melkein 150 g
Puikot 3 mm ja 3½ mm bambusukkapuikot

 

Tämä pari ei ihan vielä ole tullut uunista ulos. Nancy Bushin ohjetta on muutettu silmukkamäärän ja kärjen osalta. Kantapään onnistuin laskemaan pienemmälle silmukkamäärälle, mutta kärjen osalta en jaksanut vaivautua. Siitä syystä taas sädekavennus.

 

Hieman kyllä ihmetyttää tuo Moniraita-nimi langalle. Omasta mielestäni siinä on nimittäin vain yhdenlaista raitaa, sillä tuo tumma sininen on ennemminkin tausta. Miksei se siis ole nimeltään Yksiraita... Vai tekeekö valonpuute tepposet? Jospa siellä sittenkin on muita raitoja. Aurinkoa on nähty viimeksi Lauantaina, jolloin nämä langat olivat vielä kaupassa.

 

Kuvan yläreunasta pilkottaa väri, jota maassa ei yleensä ole Joulukuussa. Se on vihreä, ja sijaitsee nurmikossa.

 

Ajattelin saada tästä nopeasti sukat pukinkonttiin, mutta niin kuin yleensä, ylimielisyys kostautuu. Loin ensin liikaa silmukoita (60) ja jouduin purkamaan. Takana oli jo walesilainen kantapää, mutta koska sukka muistutti lähinnä elefantin sukkaa, päätin aloittaa homman alusta 52 silmukalla. Paksut puikot ja paksu lanka eivät nyt jostain syystä viihdy käsissäni, joten kaikenlaista säätämistä on ollut. Mm. oikean etusormen alle tökkimistä. Auts. Takkuista on ollut tie, mutta loppuun asti mennään vaikka hampaat irvessä. Ei tämän pitäisi nyt niin vaikeaa olla.