Titityyn yllätyslankaklubin ensimmäiset sukat on neulottu! Mallina on ihana Saucy!, jonka olen jo useamman kerran neulonut mutta joita en omaan sukkalaatikkoon ole vielä saanut. Nyt kävi parempi tuuri.

1875552.jpg

Malli Saucy!
Lanka Fleece Artist Merino 2/6 (325 m / 115 g), 100 % Superwash merino
Menekki 97 g
Puikot 2,75 mm Knitpicksit

Lanka on aivan syötävän ihanaa! Väri on silmiähivelevän kaunis ja raidoitus todella hento, joten kasautumia ei tarvinnut pelätä. Sukkien malli on sellainen että se sekoittaa mukavasti pätkävärjättyjä lankoja, joten on todella vaikea edes löytää noista selkeitä raitoja.

Varsi on tiukahko, koska siinä on kolme palmikonkääntöä rinnakkain. Se kannattaa todellakin neuloa paksummilla puikoilla kuten ohje neuvoo. Rutinoituneena Saucyn neulojana jätin tietenkin alkujorinat lukematta ja paahdoin koko sukan samoilla puikoilla. Massiivisten pohkeitteni päälle sen varsi ei oikein ylety, joten pieni nosto-operaatio kuvaussession välissä oli tarpeen. Oletan että villa kuitenkin rentoutuu sen verran että varsi hieman löystyy.

1875586.jpg

Aurinko on näemmä paistanut viime kesänä jonkin verran, mutta siltikin uskomattoman vaaleat ovat sääreni kun ottaa huomioon että kuljin koko Heinä- ja Elokuun caprihousuissa. Villasukkia tuli käytettyä ihan koko kesän, sillä paahtavaa hellettä ei sitten tullut ollenkaan. Siinä mielessä kesä oli ihanteellinen neulekesä että hyvä ilma ei suuremmin houkutellut ulkoilemaan, joten saattoi hyvin jäädä sisälle neulomaan. mutta valoa olisi vain saanut olla enemmän.

Toivottavasti en kuluta näitä sukkia kovin nopeasti. Ensimmäiset kokovillaiset hienosukkani menivät kantapäästä puhki. Lankaa on vielä jäljellä, joten parsintaa on ohjelmassa kunhan kiire- ja valaistusolosuhteet ovat optimaaliset. Siihen voi vielä mennä tovi.