Kummipoikani täytti juuri 4 vuotta. Äiti toivoi lahjaksi pipoa ja lapasia. Tatu ja Patu kiinnostivat päivänsankaria hieman enemmän.

1035545.jpg

Malli Pipo Novita Syksy 20006, malli 36, isompi koko, lapaset omasta päästä
Lanka Novita Wool kaksinkertaisena
Menekki Pipoon 64 g, lapasiin 45 g
Puikot 5 mm

On se uskomattoman vaikeata tehdä pipo lahjaksi. Onneksi älysin pyytää päänympäryksen mitan ja pahville piirretyn käden mallin. Lehtiä piti selata melkoinen pino ennenkuin ohje löytyi, ja löytämäni ohje sattuikin olemaan ihan juuri sellainen kuin halusinkin. Ei ihan peruspipo, siitä löytyi vähän twistiä.

Pipon malli on helpoista helpoin, pelkkä suora putki joka liitetään umpeen toisesta päästä. Aloitus on kuitenkin rankka: sekä oikeat että nurjat on neulottu kierrettyinä 1o1n-joustimessa. Kierrettyinä on tehty myös nuo mallineuleen oikeat silmukat.

Lapasiin hahmottelin silmukkamäärää vaikka mistä. Päädyin 8 silmukkaan puikolla, mikä sopikin oikein hyvin sillä pipon mallineuleen mallikerta on 8 silmukkaa. Eri osien pituuksia mietin pahvikaavasta vertaillen useisiin taulukoihin. Häthätää kesken juhlinnan väärään käteen sovitettu lapanen näytti istuvan ihan hyvin vauhtiveikon käteen.

Pitkästä aikaa on sukkapuikoilla sukat. Pitkin mallikerroin pätkävärjätty Step näyttää oikein urakalla minkälainen painajainen kahden identtisen sukan neulominen voi olla. Olen päättänyt selviytyä voittajana.