Nyt on kyllä neulominen minimissään. Ruskeamustat raitasukat valmistuivat jo heinäkuun alkupuolella eikä sen jälkeen ole tehnyt mieli tarttua villalankaan. Mielummin oleilisi vain varjossa sormet ja varpaat harallaan.

Ruskeat Fabelraitasukat

Malli 56 s, 3o1n, ranskalainen kantapää ja nauhakavennus. Koko 38
Lanka Drops Fabel musta ja ruskeakirjava
Menekki 75 g
Puikot 2,25 mm KnitPro-pyörö

Puikot ja pari lankakerää ovat kulkeneet useimmiten mukana, kuin tottumuksesta, mutta missään ei oikein ole löytynyt sellaista neulontavirettä että olisi tullut tartuttua puikkoihin. Yhden reissun teimme niin vähillä varusteilla ettei lankaa ja puikkoja mitenkään olisi voinut ottaa mukaan, eikä sääkään olisi neulomista oikein mahdollistanut.

Pyöräretki 2010 023

Teimme viime viikolla miehen kanssa kahdestaan pyöräretken Pohjois-Karjalaan. Lähtö entistä kovempaan helteeseen vähän arvelutti, mutta olo tien päällä olikin oikein mukava, kunhan vain pysytteli liikkeessä. Ajoviima haihdutti hien ihon pinnasta ja piti kropan viileänä. Pysähtyessä tilanne muuttui sitten silmänräpäyksessä, joten mielellään sitä pysähtyi vain kaupan kylkeen, kun tiesi pääsevänsä jäähdytettyjen tiskien ääreen hetkeksi. Juotavaa piti olla runsaasti mukana, sillä joillakin tienpätkillä ei ollut mitään paikkaa mistä hankkia sitä lisää. Kuva on Pielisen rantatieltä matkalla Kolille, 27 kilometrin hiekkataipaleelta. Juuri näillä hetkillä mitattiin Liperissä ennnätyslämpötila, 37.2 ° C. Päivän aikana olimme lähimmillään noin 40 kilometrin päässä Liperistä, joten lämmintä riitti meillekin.

Pyöräretki 2010 041d

Reissun kohokohta oli nouseminen Kolin huipulle. Tie oli niin jyrkkä että nousu oli kaikkea muuta kuin hohdokasta, sillä ajaminen ei tullut kyseeseen laisinkaan. Lähes koko matkan Kolin juurelta hotellin pihaan täytyi nousta pyörää taluttaen. Illalla saimme nauttia hotellin maisemaravintolan antimista. Loppunousun teimme yöpymisen ja aamiaisen jälkeen ihan ilman pyöriä, ja maisemat olivatkin henkeäsalpaavia. Ilmassa oli vielä hieman Venäjän metsäpaloista kulkeutunutta savua.

Matkamme kokonaispituus oli 370 kilometriä, minkä ajoimme neljän päivän aikana. Pisin päivämatka oli 115 km ja koko reissun keskinopeus 22.3 km/h. Matkalta tarttui mukaan myös pari matkamuistoa. Emme suinkaan käyneet kirpputorilla, vaan nämä kupposet löytyivät tienpenkereeseen puoliksi hautautuneina, kun etsin tienposkesta paikkaa mihin kyykistyä... tarjolla olisi ollut myös sievä valkoinen emalikahvipannu ilman kantta, mutta se ei enää mahtunut kyytiin.