Tähän ohjeeseen törmäsin jossain säännöllisesti seuraamassani blogissa, mutta sitä en enää löytänyt. Kiitos kuitenkin vinkistä, kuka oletkin.

1387498.jpg

Malli Mommes lysedug
Lanka Novita Kotiväki
Menekki 128 g
Puikot 2½ mm sukkapuikot (15 ja 20 cm) ja 2½ pyöröpuikot (60 ja 80 cm)

Hurmaannuin tähän liinaan ihan täysin ja ryntäsin lankakaapilleni hakemaan Novitan Virkkauslankaa. Aloitin liinan kovalla tohinalla ja aloin sitten vasta ihmetellä miten paksua lanka on. No, onhan se Kotiväki vähän paksumpaa... päätin sitten tehdä hieman jyhkeämmän liinan. Tiesin että pingotuksen kanssa tulee ongelmia, ei niinkään tilan vaan tukevan alustan ja nupinaulojen suhteen. Puuvilla on niin vahvaa, että minulla ei välineet riitä. Tuollainen löysä lörpäke siitä tuli sängyllä ja tavallisilla nuppineuloilla pingotettuna.

Pään uumenissa olevalle ostoslistalle laitoin useita yli metrin mittaisia pyöröpuikkoja. Iloitsin alkuvaiheessa siitä että omistan useampia 2½ mm sukkapuikkosettejä ja lisäsin vain puikkoja liinan reunaan. Työn isotessa puikot kuitenkin tarttuivat kiinni milloin mihinkin, ja se oli siirrettävä pyöröpuikolle. 80-senttiselle puikolle silmukat mahtuivat lopussa nipinnapin. Muutaman kerran pääsi silmukoita eteenpäin siireellessä kourallinen karkuun, mutta onneksi pahoja rytöjä ei päässyt syntymään. Tuollaisen yli 400-silmukkaisen työn peruuttaminen silmukka kerrallaan ei ole mitään herkkua, ja puikon irrottamista ei voi ajatellakaan.

Aluksi vähän vieroksuin ohjetta siksi, että siinä ei ole kaaviota, mutta huomasin pian että kirjoitettukin ohje toimii ihan hyvin kun alkuun on päässyt. Aivot oli kyllä syytä pitää mukana neulonnassa. Lopun pikkukuviot oli tehtävä ihan sokkona ohjeen mukaan, kun aikaisemmin neulottu ei antanut juuri minkäänlaista vinkkiä. Ohje on tehty niin hyvin että onnistuminen oli kiinni vain omasta tarkkaavaisuudesta. Löytyihän sitä juuri ja juuri.

Mutta kyllä se sitten on ihana! Veikkaanpa että se on upea myös punaisen joululiinan päällä. Kunhan hieman toivun saatan ehkä neuloa sen myös siitä alunperin aiotusta virkkauslangastakin, hieman kesäisemmän vihreänä, ellen sitten hurahda johonkin ihan muuhun neuleliinaan. Taloudessamme on ihan aito pitsipöytäliinavajaus. Saahan niitä olla vaikka minkälaisia.