Söin tänään maittavan lounaan ja nautin jälkiruokakahvin ulkona. Eikä palellut sormia!

1013550.jpg

Malli Käspaikan suuntaa-antavan ohjeen mukaan, silmukoita 32
Lanka Novita Isoveli
Menekki 81 g
Puikot 5 mm bambusukkikset

Neuloin lapaset ilman kiilaa, ja lopputulos on ihan kaamean näköinen. Kädessä lapaset näyttävät ihan ratsastajan lapasilta, mutta tyhjinä kutakuinkin punaisilta alien-pylväskaktuksilta. Ahkerasti käteeni sovittamalla sain kuitenkin kerättyä motivaationi lattialta ja jatkettua neulomista. Keskeytin oikein mielelläni neliväristen latvialaisten neulomisen siksi aikaa että saan nämä valmiiksi. Pitkästä aikaa jotain suoraviivaista ja raa'alla voimalla tehtävää.

Neiti 12 v. tilasi nämäkin. Olin jo viime talvena kehunut "osaavani" tehdä ratsastuslapaset, ja nyt tuli aika todistaa puheitteni paikkansapitävyys. Meillä on ollut samankokoiset jalat jo jonkin aikaa, ja nyt huomasimme että myös kädet ovat lähes samaa kokoa. Se helpottaa lapasen mitoitusta uskomattoman paljon. Laitan nahkapaikat paikoilleen vasta kun lapaset on testattu käytännössä ja koko todettu hyväksi. Minulla on paikkoja varten jemmassa  nuhraantuneet harmaat nahkaiset tyynynpäälliset. Niistä pienet palaset pääsevät kierrätykseen tällä tavoin.

Ratsastajan lapaset on niin pitkä nimi että pitäisi kai keksiä joku kätevämpi. Koska kyseessä on lapasten ja sormikkaiden risteytys, nimi olisi luonnikkaasti lapikkaat, mutta se taitaa olla jo varattu... sorpaset ei oikein kuulosta hyvältä, entäpä ratsikkaat tai rapaset?