...tehdä yksi pussukka.

176723.jpg

Lanka Novita Tennessee
Puikot 2½ mm Clover bambu
Malli Oma
Nappi Tampereen Kauppahallin Ompelutarvike

Pussi on aloitettu 12 s leveästä ja noin 10 krs korkeasta lapusta, jonka pohjaan on tehty reikä laturin piuhaa varten. Reunoilta on poimittu sukkapuikoille silmukat seuraavasti: päädystä 4 s, pitkältä sivulta 10 s ja toisesta päädystä 4 s. Puikoilla oli jo valmiiksi tuo 12 s mikä oli aloituksessa.

Näillä silmukoilla on neulottu "sukkaa" sileällä neuleella niin kauan että kännykkä alkaa peittyä, sitten on päätetty lyhyemmän sivun (etureunan) silmukat ja kummastakin päädystä yksi etureunan puolelta. Jäljelle on jäänyt päätyihin 3 ja takasivuun 12. Päätysilmukat on jätetty odottamaan (klemmari toimi hyvänä apuna tässä) läpän neulomisen ajaksi.

Läpän keskelle on lisätty yksi silmukka (kahden silmukan välisestä langasta kiertäen), sillä 3 s napinläpi vaatii parittoman silmukkamäärän, jotta sen saisi keskelle. Läpän kummassakin reunassa on neulottu 3 s helmineuletta. Läpän pituus on mitattu taas kännykän kanssa siten, että läpän pääty on reilusti pussin yläreunan alapuolella. Tähän kohtaan on tehty napinläpi.

Kolme keskimmäistä silmukkaa on päätetty oikealla puolella ja seuraavalla kerroksella (nurjalla) luotu takaisin. Seuraavalla kerroksella on kavennettu 1 s kummastakin reunasta heti helmineuleen jälkeen siten, että kavennus kallistuu napinläpeen päin (11s jäljellä). Sen jälkeen on neulottu nurja kerros ja taas seuraavalla oikealla kerroksella tehty samanlaiset kavennukset (9 s jäljellä). Tämän jälkeen on neulottu 3 krs helmineuletta ja päätetty kaikki silmukat. Läppä kapenee hieman päätyä kohden.

Nyöri on neulottu toisen päädyn silmukoista kaksinkertaisella Tennesseellä samoja puikkoja käyttäen I-cordina ja silmukoitu toisen päädyn odottaviin silmukoihin. Napin paikka on mitattu kännykän paikallaan ollessa, mutta ompelu onnistui paremmin ilman kännykkää...

Käytin tässä 16 cm pitkiä bambusukkapuikkoja, ja olin todella hämmästynyt miten paljon tällaisessa pienessä työssä helpottaa se että puikot ovat hieman tavallsta lyhyemmät. Aikaa työhön hurahti langanpäättelyineen hieman yli kaksi tuntia. Neulomisajasta puolet meni I-cordiin.