Meille tulee jo Moda ja Novita, ei tilata lisää lehtiä...

Taisi tulla uusi villitys tästä kännykkäpussukan väsäämisestä. Eihän sitä yhteen voi tyytyä ja kaksikin on liian vähän. Jos joka mielialaan ja asuun tekisi omansa... yksi pussukka illassa... pari kuukautta ja (melkein) kaikille jämälangoille on annettu uusi elämä. Pakko tunnustaa että taas uusi pussukka on tekeillä.

140292.jpg

Tässä pussukassa lankana on Idénan Silkegarn. Puikot 4,5 mm inhoittavan painavat metalliset yökötyssukkapuikot. Malli siitä kuuluisasta omasta päästä ja nappi ikivanhaa varastoa.

Tämä pussukka ei kutita niskaa, sillä silkki hyväilee ihoa! Eilen lanseeraamani huovutettu pussukka sai aikaan puistatuksia työpaikan villa-allergikkojen keskuudessa.

Aloituksessa oli 8 tai 9 silmukkaa  ja pohjalapun korkeus on  5 kerrosta. Sitten lapun reunoilta on poimittu silmukat ja jatkettu suljettuna neuleena pussin suuhun saakka. Kolme kerrosta ennen päättämistä on 1o 1n -joustinta.

Kansiläpässä on 9 silmukkaa. Kummassakin reunassa on 2 s leveä helmineulerantu. Napinläpi on vaakasuora ja  kolmen silmukan levyinen, tehty päättämällä silmukat ja luomalla ne uudestaan seuraavalla kerroksella.

Nauha on kolmella silmukalla neulottu I-cord, jonka päissä on Legs-pupun korvan tapaiset levennykset. Nauha on ommeltu kiinni pussukkaan. Tämä osoittautuikin hyväksi valinnaksi, sillä tämä nyöri tuntuu venyvän. Harvaan tikattu ompelus on helppo ratkoa auki ja lyhennysoperaation aloittamiskynnys on pieni. Tietysti siihen nauhaan voi tehdä solmun jos se on liian pitkä... tai sitten käyttää sitä näin:

140319.jpg

Ehkä siistimmän näköinen pussukka syntyisi jos aloittaisi nauhan suoraan sivulaitojen silmukoista. Täytynee kokeilla johonkin versioon.