Sukkalandian lankakomero pursuaa ihania lankoja, mutta usein vain pikkunyttysiä kutakin väriä. Tähän pariin pääsivät mukaan Lorna's Laces, BC Sock Garn ja Opal.

Malli 60 s, 3o 1n, ranskalainen kantapää ja nauhakavennus. Koko 38.
Lanka Reunus Opal Uni grafiitinharmaa, muualla Lorna's Laces Shepherd Sock (Black watch) ja BC Sock Garn (Col. 02) vuorotellen 3 krs kumpaakin.
Menekki Yhteensä 70 g
Puikot 2,25 mm KnitPicksit

Langanloput eivät yleensä ole minulle ongelma, mutta pätkävärjättyjen käyttäminen muiden lankojen kanssa on hieman ongelmallista, eikä niistä tule hyviä isoäidinneliöitäkään. Kirja Knitting Socks with Handpainted yarn laajensi mielikuvitustani sen verran että älysin ryhtyä kokeilemaan kahta pätkävärjättyä yhdessä. Nämä sattuivat muistuttamaan toisiaan niin paljon että tuota tulosta voisi erehtyä luulemaan samasta kerästä tulleeksi.

Turkoosit raidat tulevat BC Garnista ja ruskeat Lornan langasta, mutta kasautuvat kohdat ovat levittäytyneet hieman harvemmalla jaolla ja loppututulos on ihan yllättävän harmoninen. Näissä langoissa oli sitä paitsi kummassakin yksi täsmälleen saman sininen pätkä, mikä auttoi sulauttamaan raitoja toisiinsa. Harmaat osat päätin heti alkajaisiksi laittaa hillitsemään värien loistoa, ja sekin osoittautui ihan hyväksi ratkaisuksi.

Nämä eivät jääneet viimeiseksi jäänöslankaprojektiksi, sillä näiden jälkeen vasta aivoit alkoivatkin raksuttaa. Jopa niin paljon että yksiäkään Paraphernalioita ei ole tällä hetkellä puikoilla.

Ja kuinka sattuikaan, kerrosten vaihtumiskohta tuli taas kuvassa päällepäin.  Jostain pääsin joskus Jogless stripes-linkin jäljille, ja sitä tekniikkaa olen siitä lähtien käyttänyt raitasukissa. Toimii todella hyvin! Tuossa päällimmäisessä sukassa vaihtumiskohdan huomaa vain siitä, että kolmen oikean silmukan ryhmä keskellä sukkaa on hieman tiiviimpi kuin muut. Joka kolmas nostettu silmukka tekee sen.