Kiitos kaikista oransseille sukille antamistanne kommenteista. Sukanpingotinkysymykseen vastaan tuolla loppupuolella.

Suureen joululahja-arvontaan pääsevät nämäkin sukat.

877963.jpg

Malli Retro rib sock kirjasta Favorite socks
Lanka Sandnes Sisu
Menekki noin 90 g
Puikot 2½ mm bambusukkikset

Retro rib socks kuuluu ryhmään malleja joissa vähällä vaivalla saa kohtuullisen näyttävää jälkeä (tuo edellinen sukkamalli kuuluu siihen myös). Tässä toki tehdään kierrettyjä silmukoita joka toisella kerroksella tiettyihin oikeisiin silmukoihin, mutta mallikerta sinänsä on nopeasti sisäistettävissä. Ainakin minun aivokoppaani sopiva logiikka toimii tässä mallissa.

Sukat on kuvattu pingottimen päällä, ja kuten näkyy ne pingottuvat jotenkuten. Minun pingottimeni ovat kokoa 38 ja nuo sukat kokoa 42, mutta jälki on mielestäni parempaa kuin pyykkinarulla kuivattuna tai silitysraudalla prässättynä. Pingottamisen ainoa haittapuoli on hitaus. Sukat kastellaan ihan märäksi ja asetellaan pingottimille, ja vain odotellaan kuivumista. No, sillä aikaahan voi neuloa jo seuraavia sukkia.

877968.jpg

Nämä pingottimet olen itse suunnitelllut. Skannasin sukan, siirsin kuvan piirto-ohjelmaan ja piirsin sille ääriviivat. Sitten aloin säätää mittoja taulukon mukaan. Piirsin ympyröitä keskelle, sillä ne auttavat kuivumisessa, mutta eivät toki ole välttämättömät.

Printtasin kaavan paperille ja laitoin sen perheen miesväelle mukaan puutyökerhoon 4 mm vanerilevyn kanssa. Jokusen viikon odottelun jälkeen sain hiotut ja lakatut pingottimet käyttööni. Esteettinen silmäni ei ole tyytyväinen tuon pingottimen muotoon, mutta koska sukat tykkäävät siitä, en viitsi aloittaa hommaa alusta uudestaan.

Pingottimen koolla ei tosiaan ole suurta merkitystä, ulkomaisissa nettikaupoissa myydään kahta tai kolmea kokoa, tyyliin "iso ja pieni" tai "iso, keskikoko ja pieni".  Hinta on suolainen, 20 - 30 euroa pari.