...nimittäin tämä Möbius. Ainakin jos aikoo tehdä "tämän rivin tästä lopuun ja sitten nukkumaan..."

Yötöiksi meni taas. Sunrise Circle saa jäädä viikonloppureissusta pois, ja matkatyöksi piti saada Möbius äkkiä puikoille ettei sitä joudu autossa aloittamaan. Ensitutustuminen Jaeger Luxury Tweediin oli melko karvainen. Täytynee pakata teippiharja reissuun mukaan.

171001.jpg

On oikein mukava välillä neuloa jotain perinteisestä poikkeavaa. Tämä työ tuntuu käsissä ihan hassulta, eikä helmineuleen neulominenkaan ainakaan vielä tunnu rasittavan hermoja. Ohjeessa suositeltiin 80 cm pyöröpuikkoa, jotta sen voisi kiertää kaksinkerroin. Minun 80-luvun pyörössäni on niin pitkät puikko-osat, että ne eivät antaneet laisinkaan tilaa neulomiselle. Onneksi minulla on myös 100 cm puikko tuota samaa paksuutta. Löytyi sillekin vihdoin käyttöä. Muistan että harmittelin joskus sen ostamista, kun opiskeluaikana markat olivat tiukassa.

Työ on nyt aloitettu reissua varten. Lankaa on varattuna 400 g, josta varmaan jää puolet yli. Puikkona on siis 100 cm pituinen 3½ mm pyöröpuikko.

Tänään on kuitenkin vielä vuorossa Sunrise Circle, josta onkin jo valmiina takakappale ja vasen hiha/etulieve. Aivan ihana työ. Toivottavasti lopputulos on yhtä ihana.