1040307.jpg

Malli Oma, 72 s, varsi 3o1n, ranskalainen kantapää ja tylppä kärki, koko 43
Lanka Austermann Step (luultavasti väri 06)
Menekki 83 g
Puikot 2,25 mm bambut

Kylläpä saikin silputa lankaa tämän parin eteen. Oli työn ja tuskan takana että löysin jonkinlaisen muutoskohdan kerän alusta, sillä pää sattui olemaan juuri siinä osuudessa missä väri vaihtuu liukumalla sävyissä, jotka eivät esimerkiksi päivänvalossa erotu kovin tarkasti. Sain purkaa melkoisen pätkän ennenkuin löysin valkoisen pätkän joka erottui selvästi.

Ensimmäinen sukka suhahti puikoilta kuin huomaamatta ilman mitään komplikaatioita, mutta heti toisen aloitettuani tuli solmu. Ja tietysti mallikerta jatkui eri suuntaan. Mitä en tietenkään heti huomannut.

Kerästä täytyi poistaa taas pitkä pätkä lankaa ennenkuin pääsin jatkamaan mallikertaa. Hieman purettuani ja kerän käännettyäni (ja tarkistettuani ettei lisää solmuja löydy) pääsin kantapään kääntämiseen ja huomasin että mallikerta ei täsmää. Yksi tumma raita puuttuu ja vaalea jatkuu liian pitkään. Sitten tajusin että ensimmäisessä kantapäässä oleva tumma raita on värjäysvirhe (jäi alla olevaan sukkaan eikä näy kuvassa), jota on turha odottaa muualla samassa kerässä. Poistin pätkän vaaleaa lankaa jotta sain mallikerran täsmäämään kantapäässä.

Neuloin onnellisena jo kärkikavennuksia kun kerän pää putkahti esiin neulekassista. Jokaista väriä kyllä löytyi purkunöttösistä, mutta tässä vaiheessa jurppi lähinnä se, että jäljellä olisi ollut enää kaksi puikollista (14 s) ja kärjen silmukointi. Jatkoin lankaa vielä viimeisen kerran.

Kaikkein huvittavinta tässä kerässä on se, että sain sen korvauksena huonosti käyttäytyneestä Step-kerästä. Eipä tämä näprääminen silti harmita, paljon keljumpaa olisi jos lanka lopppuisi kesken tai siitä puuttuisi säikeitä, kuten kerran kävi. Halvemmaksikin se tulee kun samaa lankaa neuloo uudestaan ja uudestaan. Ja tämän kerän värit ovat mielestäni kauneimmat  Step-langoissa näkemäni.