Levottomien sukkien ylijäämälangasta tein vielä toiset sukat yhdistämällä sen yksiväriseen Stepiin.

Malli 56 s, ranskalainen kantapää, nauhakavennus. Koko 38
Lanka Austermann Step ja Step Classic, vaaleansininen
Menekki 64 g
Puikot KnitPicks 2,25 mm

Tuo vaaleansininen Step on pyörinyt pitkään lankapussissa. Ostin sen viime talvena kun innostuin raitasukkien neulontaan, mutta tämä väri ei oikein istunut muiden hankkimieni värien kanssa. Vasta kun älysin että yksivärisiä lankoja voi raidoittaa myös valmiiksi kirjavien lankojen kanssa, sille tuli käyttöä.

Loma on sitten ihanaa, mutta miksi pitää hinkua reissuun reissun perään? Viime viikonloppuna vaihteeksi bussimatkailimme. Reissasimme Poriin kuuntelemaan erästä suosikkiamme. Samalla kuulimme myös muita hyviä muusikoita. Jazzbussi lähti Kuopiosta varhain lauantaiaamuna ja palasi sinne vielä varhemmin sunnuntaiaamuna. Ihanaa mutta rasittavaa! Matkaevääksi ostamastani sukkalangasta sain ensimmäisen sukan valmiiksi ja toisen alulle. Toinen valmistunee loppuviikosta matkalla Ouluun ja siitäkin vielä eteenpäin...

Hankin pari viikkoa sitten uuden kuntoiluvälineen. Entisessä on pitkille matkoille liian pysty ajoasento ja käsiä rasittava suora tanko, joten ostin siihen korin tarakan päälle ja nimitin sen kauppa- ja työmatkapyöräksi. Hinku maantielle on melkoinen, mutta koko ajan tuntuu olevan jonkinlaista estettä edessä. Niinkuin vesisadetta, juhlia, reissuja ja sensellaista.

Neulojalle pyöräily sopii oikein hyvin, sillä pitkänkin lenkin jälkeen ovat sormet vielä ihan hyvässä kunnossa (kunhan ajaessa ei yläkropan paino lepää liiaksi käsillä). Pyöräilyä ei voi ainakaan sillä intensiteetillä kuin minä, eli kieli vyön alla harrastaa kaiken aikaa, joten neulomaankin ehtii ihan kunnolla. Muutama parin tunnin lenkki viikossa riittää tyydyttämään minun hurjastelu- ja riehumistarpeeni. 970 kilometriä pyöräilyä (tällä uudella herkulla vasta 240) on takana tälle kesälle ja tuntuu etten ole vielä edes kunnolla päässyt alkuun. Toivottavasti syksy on kuiva ja lämmin!