Koville otti mutta nyt se on valmis!

Malli Drops Ainaoikeinneulottu jakku 110-2, koko M
Lanka Drops Alpaca musta ja Drops Fabel musta-valkoinen
Menekki Yhteensä 320 g
Puikot 3,25 mm pyörö ja 2,5 mm pyörö

Tämän takin kanssa piti käydä taistelu jos toinenkin! Malli iski tajuntaani kuin tuhat volttia kun sen ensi kerran näin, mutta takkuaminen alkoi heti kun sain langat käsiini. Alpaca-kerän sisällä oli sellainen sotku että kärsivällisyyteni ei kertakaikkiaan riittänyt enää tunnin selvittelyn jälkeen vaan katkaisin sotkun erilleen ja aloitin neulomisen. Ohjeen mukainen 3,5 mm Prym-pyöröpuikko ei suostunut tekemään siistiä jälkeä, ja raastoi tylppine kärkineen hermojani, joten purin ensimmäisen yritelmän ja etsin teräväkärkisemmät puikot. Ilmeni että 3,5-millinen Addipyörö makaa jossain tuntemattomassa paikassa jossain unohtuneessa työssä. Otin seuraavaksi sopivamman, 3,25-millisen Addipyörön käyttöön.

Työ eteni takkuisesti lankoja selvitellessä. Kuusi Kahdeksan kerrosta Fabelilla ja kaksi Alpacalla on sellainen resepti, että jos jokusen kerran pyöräyttää työn väärään suuntaan, Alpaca kiertyy Fabelin ympärille, kurttuuntuu ja huopuu kiinni. Sain takin tikuteltua valmiiksi ja myös kalvosimet neulottua, kun huomasin hihansaumaa ommellessa että hihansuu levenee, koska kalvosimen neule on liian löysää. Onneksi Alpacaa on ihan kiva purkaa vaikka se onkin takkuista.

Eksoottinen rakenne aiheuttaa vimmaiselle neulojalle pieniä purkamistuokioita, se on ihan normaalia. Epänormaalia on se, että kalvosinten (kahteen kertaan neulomisen) jälkeen huomasin, että toisen hihan erikseen neulottava aloituskiila oli väärinpäin, mikä johti siihen, että hiha oli suora putki eikä siis kaventunut rannetta kohti. Sanomattakin on selvää se, että kainalon kohdalta hiha oli liian tiukka. Onni onnettomuudessa oli siinä, että kiila oli väärinpäin jälkimmäisessä hihassa, takki kun neulotaan hihoineen päivineen aloittaen etureunasta ja lopettaen vastakkaiseen etureunaan. Nyt siis tarvitsi vain purkaa toinen kalvosin, toinen etulieve ja toinen hiha. Jippii!

Kaulusta jouduin vielä säätämään, sillä se tulee todella ylös. Vähensin yhden satsin lyhennettyjä kerroksia, ja sain sen asettumaan kohtuullisen hyvälle paikalle. Etumus pönköttää vielä jonkin verran, mutta nyt tuntuu siltä että tämän työn säätäminen loppuu tähän. Onneksi löysin napit omasta jemmasta, nyt on takki käyttökunnossa. Alareunan virkkauksen taidan jättää väliin.