Voitin KäsityöKimaran blogiarvonnassa kerän sukkalankaa. Lupasin tehdä siitä itselleni ihoa hellivät sukat, ja nyt on aika lunastaa tuo lupaus. Tässä ne ovat.

181739.jpg

Lanka Austermann Step väri 12 (420 m / 100 g)
Puikot 2½ mm Clover bambu
Menekki 64 g
Malli Suunnilleen Modan ohjeen mukaan

Tuossa Modan ohjeessa muuten ihmetytti se, että kuvan sukka oli taatusti tehty jollain muulla ohjeella. Sukassa on aivan selvästi tasainen kärki, ja ohjeessa neuvottiin tekemään pyöreä. Jos en osaisi neuloa sukkia ilman ohjetta, olisin tosi ärtynyt. Yleensä katson aina myös kuvasta mallia kun teen jotain uudenlaista työtä.

Itse tein sellaisen kärkikavennuksen kuin yleensäkin jos en seuraa jotain ohjetta: kavennan joka puikolla, mutta vuorotellen keskellä ja alussa. Näin saan kärkeen kahdeksan melko huomaamatonta kavennuslinjaa ja pyöreän kärjen. Muistisääntö on myös helppo: kavennukset aloitan kun pikkuvarvas on neulottu piiloon. Tämä toimii minun kaviolleni.

Step on mukavan tuntuista neulottavaa, mutta tuntui alkuun toivottoman ohuelta. Se on hyvin luistavaa ja joustavaa, ja erityisen hellävaraista käsille. Sain siitä paljon tiukemmin istuvat sukat kuin esimerkiksi Opalin langoista, joissa on sama metrimäärä 100 grammalle. Tämä ilmeisesti johtuu langan joustavuudesta: minulla on melko tiukka käsiala. Sukat kuitenkin valmistuivat ihan samaa tahtia kuin muistakin vastaavanpaksuisista langoista. Raitojen mallikerta on todella tarkka, sillä sain täsmälleen samankokoiset sukat laskematta silmukoita, pelkästään raitojen mukaan tekemällä. Ja nuo värit hivelevät silmiäni!

Seuraaviin Step-sukkiin taidan kuitenkin valita 3 mm puikot. Kuulin hiljattain, että täällä keskellä väljintä Itä-Suomea myydään erään lähistön kaupungin polkupyöräkaupassa Tekstiiliteollisuuden lankoja. Kävin siellä lauantaina ja aion käydä uudelleen, hypistelemässä myös muun värisiä Steppejä.