Vaikka tänä vuonna eivät puikot ole vielä heiluneet, tätä esiteltävää kyllä riittää. Joku perheemme nuorista miehistä kuori lahjapaperit tällaisten sukkien ympäriltä.

Opal Grafin Annabelle IMG_1164b

Malli 72 s, 3o1n, ranskalainen kantapää, nauhakavennus. Koko 45.
Lanka Opal Sock Gräfin Annabelle
Menekki 84 g
Puikot 2,25 mm KnitPro

Muistikuvia ei näiden sukkien neulomisesta liiemmin ole, lanka on joka tapauksessa taattua Opal-laatua. Sen verran muistan että huokasin toisen sukan valmistuttua pitkään ja hartaasti ja olin iloinen siitä ettei kerässä ollut yhtään solmua. Tuosta väritäpläpaljoudesta nimittäin olisi ollut melkoinen urakka etsiä oikea kohta josta jatkaa. Raidat napsahtivatkin sitten ihan millilleen oikein.

Lahjat 2010 IMG_1341b

Omistakin paketeista löytyi neuleaiheisia lahjoja. Kilo 7 veljestä -lankaa ja kahdet sukanpingottimet. Ollaan sitä täälläkin oltu kilttejä tyttöjä! Söpöisen neulekirjan sain syntymäpäivälahjaksi.

Granny squares IMG_1351b

Lahjojen takana pilkottava viltti ei ole se vanha, vaan ihan uusi tekele. Sukkalanganloppujen lisäksi siihen on upotettu kaksien loppuunkäytettyjen sukkien purkulangat. Rouva Hätähousu ei malttanut kastella purkulankoja koska piti päästä heti virkkaamaan, joten tilkkujen uloimmat kerrokset ovat hieman kiharaisia.

Tätä projektia olen hieman virkkaillut peukaloita lepuuttaessani, ja kun nuo purkulangat loppuivat, ompelin tähän asti aikaansaamani 154 tilkkua kasaan. Peitolla on mittaa vasta 80 x 100 cm, ja se jääkin odottamaan seuraavia purkulankoja. Isoäidinneliöistä tykkääville suosittelen ulkomaista suosikkiblogiani. Lucyn neliöt ovat uskomattoman monenmuotoisia ja ihanan värisiä!