Lisäsin vähän tietoja langan koostumuksesta. Lankaa ei ole käsitelty huopumattomaksi, joten sekin hieman selittänee sen ihanaa tuntua.

Tämän mallin jäljille pääsin Pikku-Ketun blogista.

954923.jpg

Malli Firestarter
Lanka Fyberspates, 75 % Bluefaced Leicester, 25 % nylon (425 m/100g)
Menekki 56 g
Puikot 2,25 mm bambusukkikset

Tuo kantapääkiila alkoi kiehtoa minua heti ensinäkemältä ja mietin kuumeisesti mistä lankaa Firestarttereihin. Sitten muistin vanhan (ei niin) kunnon Fyberspatesin sukkaklubin, jonka kolmas ja viimeinen lähetys sisälsi yllättäen ihan kohtuullisen kivan värisen vyyhdin. Vielä suurempi yllätys oli, että lanka on ihan taivaallisen ihanaa! Sileää, pehmeää ja napakasti kierrettyä, joten se ei halkeile kuin nimeksi.

Ohje oli ehkä hieman turhan runsassanainen ottaen huomioon sen että joitakin asioita ei sitten selitetty laisinkaan. Myöskään kokonaista sukkaa ei ollut kuvissa ja muutenkin kuvat näyttivät olevan mikä mistäkin sukasta. Silti, malli on huikaisevan hyvin suunniteltu!

Aivoni eivät suostuneet käsittämään ohjeen (siis käsittämätöntä) kaaviota, jossa nuolet sinkoilivat suuntaan jos toiseen... kahden rivin välissä. Aloitin sukat fiksusti matkaneuleena, ja ilmeisesti en malttanut aina laskea kaavion rivejä ja tulin siitä syystä muokanneeksi noita pylpyröitä hieman pidemmiksi. Olen nimittäin neulonut ensimmäisen sukan kahdella ylimääräisellä välikerroksella, minkä huomasin aloittaessani toista sukkaa. No, eipä se mitään, ajatushan se on tärkein, ajattelin, ja neuloin toisenkin sukan samalla tavalla.

En halunnut tehdä vartta ribbinä, joten jatkoin sileänä ja ribbasin vain sukan suun, koska lankani on ohuenlaista verrattuna ohjeen lankaan ja pelkäsin että sukasta tulee liian tiukka. Koska olin jo lähtenyt omille teilleni, tein loppusukan omasta päästä.

Minulle uutta tekniikkaa näihin sisältyi kohtuullisen paljon. Ensimmäinen lyhennetyillä kerroksilla tehty varvasaloitus ja ensimmäinen oikea kantapääkiila kärjestä päin. Myöskin kaksinkertaisella langalla päättäminen sukanvarressa oli ihan uusi ajatus minulle.

Lanka raidoittuu oikein siivosti, lukuunottamatta tietenkin kantapääkiilaa, jossa kaikki pätkävärjätyt kasaavat värinsä. Sitä jäi onneksi sen verran, että saan siitä vielä yhdet lyhytvartiset sukat tehtyä, ei kuitenkaan riittävästi Rolling Thundereihin. Olen tehnyt niitä jo neljät ja vielä vaan mieli tekisi. Jospa kärjestä päin ja käänne eri langalla...

954972.jpg