560842.jpg

Malli Kirjasta Victorian Lace Today
Lanka 100 % villa n. 600 m / 50 g (Marias Garnista ostettu, Marian itse värjäämä)
Menekki 33 g
Puikot 3,25 mm Addipyörö
Mitat Noin 25 x 200 cm

Selailin tuota kirjaa muutaman kuukauden aivan hämmentyneenä: niin monta niin ihanaa mallia! Koska minulla ei (muka) ollut sopivaa lankaa, kävin maaliskuisella Tukholmanreissulla haalimassa sitä melko hinnakkaista tukhomalaisliikkeistä, kunhan olin ensin plärännyt Menitan villasilkkilangat ja tehnyt melko loven matkabudjettiini heti alkajaisiksi. Se siitä ilmaisesta risteilystä.

En tiedä miksi mukaani tarttui tätä arkisen harmaata villaa sieltä ihanien värien joukosta, ehkä siksi että olen melko pitkälti pessimistin ja realistin sekoitus ja ajattelin että tätä väriä tulee myös käytettyä. No, kuvasta ei ehkä ihan täysin käy ilmi että langassa on useaa harmaata todella vaaleasta tummanharmaaseen. Tähteeksi jäi melkein 20 grammaa tästä vyyhdestä ja vielä kokonainen vyyhti, joten saan vielä isonkin huivin aikaiseksi.

Ihanat Addini jätän johonkin muuhun tarkoitukseen tämän jälkeen, sillä tylpät kärjet yhdistettynä superliukkaaseen puikon pintaan koettelevat kovasti kärsivällisyyttä. Motivoin itseäni sillä, että kyseessä on pieni huivi ja sainkin huivin valmiiksi viikossa.

Keskiosa on helpohkoa ainaoikein- ja reikäneuleen yhdistelmää, mutta päät on neulottu poikittain. Ensimmäinen pääty päätellään ja sivusta poimitaan varsinaiset huivin silmukat. Keskiosan jälkeen luodaan päätysilmukat keskiosan silmukoiden perään ja yhdistään rivi riviltä keskiosaan. Ihme kyllä, silmukat täsmäsivät aivan tarkalleen!

560843.jpg

Ai niin...

558103.jpg