Ennen viimeviikkoisia ristiäiskiireitä ja vähän niiden aikanakin oli puikoilla tämä bolero. Viimeisteltyä sen sain vasta ihan äskettäin. Samaan aikaan väännän niinikään ruskeata viktoriaanista huivia, sillä nyt tuntuu siltä että yksi työ kerrallaan ei riitä. Kun tämä on saatu käsistä, lienee aika taas aloittaa uudet sukat.

Malli Novita Kevät 2007 -lehdestä malli 13
Lanka Novita Malibu väri 523
Menekki 440 g
Puikot 5 mm 80 cm Addipyörö

Olin silmäillyt tätä mallia jo pitkään kunnes eräänä päivänä Prismassa pölähti päähän että tarvitsen 500 g ruskeaa Malibua. Olisin ostanut 600 g jos sitä olisi ollut, mutta muistelin puolen kilon riittävän. Ja se riittikin.

Superliukkaat Addit eivät oikein pelanneet yhteen Malibun kanssa, vaan muuttuivat erikoistahmeiksi. Lieneekö syy Malibun sisältämässä polyamidissa? Aikansa vei ennenkuin opin olemaan painamatta vasenta puikkoa etusormella. Takakappaleeseen meni reilusti yli 100 g lankaa ja ehdin jo pelätä että lanka loppuu kesken. Huoli oli kuitenkin ihan turha, sillä etukappaleet ovat vain pikku liepeet ja ylipäätänsä bolero on todellakin bolero: erittäin lyhyt.

Mallineule on loistava, sillä siinä on näyttävyyttä ja se on todella helppo omaksua. Ohje on kuitenkin tehty hieman yliolkaiseen tyyliin, mikä poikkeaa tässä tapauksessa totutusta: olen viime aikoina neulonut enimmäkseen amerikkalaisia ohjeita. Olen nimittäin sitä mieltä että hyvin tehty ohje on looginen, siinä kerrotaan kaikki mitä tarvitsee tehdä mutta ei jaaritella. Jos en halua johonkin asiaan teko-ohjetta, suunnittelen sen itse. Mutta mielestäni on selvää se, että jos otan ohjeen käteeni, olen päättänyt että olla suunnittelematta itse. Valitettavasti Novitan ja Modan ohjeilla neuloessa joutuu vähän suunnittelemaankin. Tässä me olemme nähtävästi eri mieltä suomalaisten ohjeiden laatijoiden kanssa.

Jos nyt tuosta mallista jotain huonoutta haluaa löytää niin se on ehkä tuo kroppaosan löysyys. Neulos on kuitenkin hyvin laskeutuvaa, joten jospa se siitä pikkuhiljaa asettuu... ja neulomaan lähtiessäni tiesin kyllä, että vartalon ympärys pienemmässä koossa on 100 cm. Silitysraudan päällä on Malibun pesuohjeessa ruksi, joten bolero tuossa kuvassa on viimeistelemätön. Minun kärsivällisyyteni ei riitä kostuttamaan ja pingottamaan vaatteita.