Pitkät pyhät ovat mukavia töiden valmistumisen kannalta. On antoisaa voida aloittaa joku työ ja viedä se ihan loppuun asti, langan päättelyitä myöten, ilman pitkiä taukoja.

Wyvern-sukat valmistuivat ensin

Sitten pääsin uusimman Modan kannessa olleen boleron kimppuun. Langat on ostettu jo aikaa sitten, heti lehden ilmestymisen jälkeen, mutta muut (sukka)kiireet estivät aloittamisen. Ihan hyvä niin, sillä tämän neljän päivän vapaan ansiosta sain tehdä sen yhteen putkeen alusta loppuun asti touhuamatta kovasti muuta siinä sivussa. Suurin osa bolerosta on virkattu, ihan kivaa sekin oli pitkästä aikaa.

Malli Moda 3/2006, malli nro 12
Lanka Samos 381
Puikko 5 mm Prym-pyörö
Virkkuukoukku 5 mm Millward

Samos on ihan mukavaa neulottavaa. Se minua kuitenkin ihmetyttää, että noin paksut langat myydään 50 g kerissä. Eihän tuossa muuta ehdi tekemään kuin lankaa vaihtamaan.

Minulle kävi taas ihan niinkuin Murphyn laissa sanotaan. Ohjeessa sanottiin lankaa menevän 250 g, mikä pitikin paikkansa. En kuitenkaan osannut laskelmoida niin että olisin käyttänyt kerien jäännökset isompiin kappaleisiin, vaan aloitin jokaisen kappaleen omalta kerältä. Ja niinhän siinä sitten kävi, että kauluksen toiseksi viimeisellä kierroksella loppui lanka. Onneksi se loppui sentään vasemman kyljen helmassa, parhaassa paikassa jatkokohdan näkymättömyyden kannalta.

Hihojen istutus oli sitten operaatio ihan omaa luokkaansa. Kaksi kertaa onnistuin istuttamaan sen ylösalaisin (!) ja kerran nurinpäin. Siis yhteensä viisi kertaa hihan istutus, lopputuloksena kaksi oikein istutettua hihaa. Käyköhän kenelläkään muulla tällainen mäihä?

korjasin typoja