Viikon neuleaikaansaannokset ovat jääneet yhteen Kalajoki-sukkaan, jonka kärki meni uusiksi. Aikaisemmin valmistuneita sukkia kyllä riittää perheen mieshenkilön loputtoman ihmettelyn aiheiksi, vaikka suurin osa sukista on tungettu piiloon. Tässä ihan erikoiset sukat, nimittäin päätin hetkeksi unohtaa ranskalaisen kantapään...

Kirjavat Stepraitasukat 1116b

Malli 60 s, 3o1n, raidat 3/3, walesilainen kantapää, nauhakavennus, koko 39.
Lanka Austermann Step ja Step Classic
Menekki 73 g yhteensä
Puikot 2,25 mm KnitPro

Ihastuin walesilaiseen kantapäähän jo vuosia sitten, mutta selkäytimeen se ei siirtynyt kuten ranskalainen. Ranskalainen valtasi alaa kun walesilaista kantapäätä en pystynyt tekemään ilman ohjetta ja aina olin liian laiska kaivaakseni sen jostain esille. Nyt se on selaimen suosikeissa ja saatavilla helposti. Hyvä ohje walesilaiseen löytyy Ullasta.

Poissa kotoa oleilu on ihan kummallista, tuntuu että aika häviää johonkin ihan huomaamatta. Kaikki energia kuluu paikoilleen asettumiseen, matkustamiseen ja elpymiseen. Siis se mikä jää opiskelusta yli. Sinänsä ihanassa viimeviikkoisessa kämpässäni oli huono valaistus ja tikuttamani Kalajoki-sukka oli kehittänyt yhden ylimääräisen silmukan langankiertoon, joka oli epähuomiossa jäänyt puikon loppuun, kun neulominen tapahtui lähes näppituntumalta. Ensi viikolla uusi kämppä ja uusi koulumatka. Jokohan silloin poikkeaisi lankakauppaan?