633732.jpg

Malli Kirjasta Victorian Lace Today
Lanka Grinasco Merinosilk  
Menekki 38 g
Puikot 3 mm Prym bambupyörö
Mitat Leveys 167 cm, korkeus 67 cm

Tämä on se huivimalli jota katselin "sillä silmällä" heti ensi kertaa Victorian Lace Today -kirjaa selatessani. Heti en tohtinut mallin kimppuun käydä mutta ensimmäisen Viktoorian huivin jälkeen tunsin olevani siihen valmis. Tuttuun tapaan tarvitsin neljä aloituskertaa, joista yksi harjoitus todella paksulla langalla, ennenkuin sinänsä erittäin yksinkertainen mallikerta aukeni sen verran että pystyin toistamaan sen yhden kerran virheettä ja sain ensimmäiset hämähäkit näkyville.

Muutaman kerran luulin että koko hoito menee purkuun mutta niin vain sain selviteltyä pahimmat virheet ja poimittua pudonneet silmukat. Tätä on neulottu omassa neuletuolissa, autossa, odotushuoneessa, kylässä ja autossa melko kostean päivällisen jälkeenkin. Olosuhteilla ei näytä olevan juurikaan merkitystä virheiden esiintymismäärään ja korjauksien onnistumiseen. Kerrassaan hurmaava mallineule. Ihan luotaantyöntävän pelottavan näköinen ensialkuun, mutta kesyyntyy nopeasti.

633782.jpg

Reunus neulotaan jälkeenpäin aloittaen päättelyreunan pielestä ja yhdistetään keskustaan sitä mukaa kun reunus etenee. Vähän samantapaiseen tekniikkaan tutustuin ensimmäistä Viktoorian huiviani tehdessäni, ja totesin tämänkin ihan helppotajuiseksi ja myös erittäin yksinkertaiseksi toteuttaa.

Tässä huivissa ei muuten ollut yhtään nurjaa silmukkaa, jos reunuksen huivipuolen ensimmäistä nurin nostettua silmukkaa ei lasketa. Sitähän ei neulota...