Olen tykästynut Noron sukkalankoihin, mutta en juuri välitä neuloa niistä sukkia perinteisesti yhdellä värillä, ja raidoittaminenkin samalla langalla on hankalaa. Värimallikerrat ovat niin pitkät että väkisinkin tulee vastaan tilanteita joissa kumpikin lanka on lähes samanvärinen. Kun otetaan kumppaniksi eri merkkistä lankaa, on vähemmän todennäköistä että raidat häviävät.

Noro_Kunstgarn_sukat

Malli 64 s, raidat 3/3, 3o1n, koko 38
Lanka Noro Kureyon Sock S188, Kunstgarn 01
Menekki Yhteensä 61 g
Puikot 2,5 mm KnitPro sukkapuikot

Läheltä kuitenkin liippaisi raitojen häviäminen, sillä Noron mustahko osuus oli upota Kunstgarnin hitaasti muuttuvan tummanharmaan sekaan. Tein heti neulomisen alussa päätöksen että näistä ei tule mitkään oikeaoppisen ryppyotsaiset sukat, vaan sellaiset joista surutta leikellään erilleen sopimattomat värit. Niinpä muita projekteja odottamaan lähti Norosta ihan alkuvaiheessa pitkä pätkä mustaa ja vihreää, ja jäljelle jäi enimmäkseen sinisiä ja violetteja sävyjä. Käyttämäni langat ovat tähteitä isommista töistä, Noro pinaattitunikasta ja Kunstgarn ruutuvillatakista. Tähteitä jäi melko runsaasti kummastakin työstä, joten näitä lankoja tulen neulomaan vielä pitkään.

Puolukanmetsästys on tänä syksynä ollut melkoista hutien ammuntaa. Parin viikon takaisessa katselmuksessa punaista väriä edustivat enimmäkseen kärpässienet. Kyselykierros tuttavapiirissä johti päätökseen hankkia tämän vuoden hillopuolukat torilta. Siellä se kattila nyt on jäähtymässä. Vaihteeksi olikin ihan mukava ryhtyä hillon keittoon suoralla selällä ja virkeänä. Kerätään niitä puolukoita sitten joku toinen vuosi.