Palasin vappuaattoiltapäivänä töistä sähköttömään taloon. Joku oli rouhaissut lähistöllä kaapelin poikki ja hiljaisuutta oli luvassa useita tunteja. Aurinko paistoi korkealla ja laukussa oli Marjutin vinkkaaman lampaan osat printattuna. Jätin kahvinkeittimen ja imurin rauhaan, ja niiden sijaan kaivoin esiin pullon Erikeeperiä ja sakset. Lapset hiljaa, äiti askartelee!

1518601.jpg 

Malli Flying pigin Agreeable Sheep
Paperi 90-grammainen kiiltävä kopiopaperi

En jaksanut ryhtyä säätämään Document Centeriin (ennen sitä olisi sanottu ihan vaan kopiokoneeksi) paksumpaa paperia, vaan päätin kokeilla miten askartelu onnistuu hieman liian ohuesta materiaalista. Ihan hyvin se sujui, veikkaanpa että taittelu oli jopa helpompaa kuin olisi ollut esimerkiksi 110-grammaisella. Kyllä siitä ihan mallin näköinen tuli, muutamaa kuprua lukuunottamatta, mutta nyökkäyksen aikaansaamiseksi täytyy hieman käyttää energiaa ja mielikuvitusta (johtunee käyttämästäni paperista).

Ohjeet ovat ihan hyvät, ja hukkaprinttausten välttämiseksi kerron, että kuusi viimeistä sivua ohjeesta kannattaa heti printata kaksipuolisena. Minulla ainakin on aina tapana printata ensin ja lukea vasta sitten. Huono tapa. Kaksipuolinen printtaus ei ihan sataprosenttisesti onnistunut, parin millin heitto näkyy siellä täällä.

Lammas on siis ulkona, ja yksi neuletyökin on vapun aikana valmistunut.

1518595.jpg

Malli Oma, 64 silmukkaa, koko 38
Lanka Austermann Step
Menekki 72 g
Puikot 2 mm bambusukkikset

Kaikkein parhaimmat Step-sukkani on neulottu 2 mm puikoilla, ja bambusellaisten rasittavan velttouden vuoksi ajattelin tätä sukkaparia välityöksi jota tikuttelen silloin tällöin. Melko nopsasti ne kuitenkin valmistuivat, sillä väritys on niin hyvä että suorastaan ahnehdin uutta raitaa edellisen jatkoksi. Se pakollinen solmukin kerästä löytyi, ja luonnollisesti värimallikerta jatkui sen jälkeen väärinpäin, mutta koska kyseessä on lyhyt mallikerta ja naisten sukat, ei tuo tuottanut ongelmaa.

Seuraavaksi hankintalistalla ovat 2- ja 2,25-milliset KnitPicksit. Seuraavat Stepsukat ovat jo puikoilla, tällä kertaa 2-millisillä metallisilla, jotka tuntuvat kylmiltä ja liian pitkiltä. Lahjasukkia tarvitaan taas lähiaikoina useat.