Nämä sukat viipyivät puikoilla pitkään. Aloitin ne ennen Juhannusta ja sain valmiiksi vasta tänään. Kesälomalla ei ole yllättävästi voinutkaan neuloa aamusta iltaan... on valmisteltu ja vietetty rippijuhlia ja paimennettu lapsilaumaa. Yksi iso työ on valmistumassa, ja vetoketjua vailla on myös toinen työ ollut pitkään. Ompelukone ei ole houkutellut laisinkaan.

733593.jpg

Malli On-Your-Toes Socks, Interweave Knits Summer 2007
Lanka Colinette Jitterbug, väri Copperbeech
Menekki 103 g (luulin ostaneeni 100 g vyyhden mutta punnitus näyttikin 115 g!)
Puikot 2,25 mm bambusukkikset

Olin hieman epävarma aloittamaan minkäänlaisia sukkia tästä sukkalankojen sukkalangasta, joka vyyhdelläkin tuntui niin pehmoiselta ja hurmasi värillään. Onneksi löysin jostain blogista maininnan tuosta IK:n ohjeesta. Se ei ollut aiemmin lehteä selatessani mitenkään pompannut sieltä esiin, mutta pääsi nyt tarkempaan syyniin. Varpaista aloitetut sukat eivät ole kuuluneet minun suosikkitöihini, eivätkä sinne päässeet nytkään. Jotenkin vaivalloiselta tuntui koko homma. Uutta tekniikkaa opin jonkin verran: uudenlainen tiimalasikantapää (joka yllättäen istuukin hyvin jalkaani) ja neulalla päättely.

Lanka taitaa olla hieman stretchiä, sillä sitä tuntui riittävän ja riittävän. Sukan suusta lattiaan on matkaa yli 23 cm. Valmiita sukkkia punnitessani hämmästyin kun niiden paino olikin yli 100 g. Kerrankin liian täysi vyyhti vajaan sijaan! Ohje suosittelee 2,25 tai 2,5 mm puikkoja, vaikka vyötteen suositus on 3,25. Valitsemani 2,25 osoittautuikin ihan hyväksi tiheyden kannalta. Näitä sukkia on kyllä turha yrittää tunkea pikkukenkiin, sen verran paksut niistä tuli, sen sijaan ne ovat ihanat vilusukat. Eipä tarvitse surra 100 % villan kulumista kengissä.

Hieman harmittavasti lankojen väripätkät kasautuivat toispuoleisesti. Olisi ehkä ollut viisasta jo alussa purkaa ja vaihtaa suurempiin puikkoihin ja pienempään silmukkamäärään, mutta eipä tullut sitä tehtyä, joten päätin sietää noita väriläikkiä. Ne eivät kuitenkaan pomppaa sieltä kovin räväkästi esiin. 2o2n- ribbiinkin haksahdin jotenkin vahingossa, se ei yleensä minun silmääni miellytä. Kaikesta huolimatta ihanat sukat sain aikaiseksi, vaikka sikäli vieläkin harmittaa, että noin täydellisen värisestä ja tuntuisesta langasta en saanut ihan täydellistä sukkaparia.