929614.jpg

Malli Helter skelter (Fyberspates)
Lanka Fyberspatesin käsinvärjätty sukkalanka (Alpakka 90 % Nylon 10 %)
Menekki 63 g
Puikot 2,25 mm bambusukkikset

(Mieleltään) köyhän naisen sukkaklubi Fyberspates lähestyi minua Heinäkuussa ihanan karvaisella ja lämpöisellä alpakkalangalla, jonka värit ovat suoraan 80- ja 90-lukujen vaihteesta. Ensin vähän puistatti mutta sitten tartuin rohkeasti ohjeeseen ja kerin langan sisältä purkautuvaksi keräksi. Sitten katsoin lankaa ja ohjetta: en uskonut että 49 silmukalla saan jalkaan sopivat sukat, tai sitten puikkojen täytyisi olla tosi paksut (lue: vähintään 3½ mm). Ohjeessa ei puhuttu puikoista muuta kuin että niitä tarvitaan ainakin kolme.

Lisäsin 7 silmukan mittaisia mallikertoja ja neuloin sukat 70 silmukalla ja 2,25 mm puikoilla, ja olin silti purkamisen partaalla koko projektin ajan. Lanka ei joustanut yhtään, ja siitä syystä tein joustinneuleen kierretyillä silmukoilla. Aika kamala alku. Sitkeästi vain eteenpäin, ja vielä hirveämmän mallineuleen kimppuun. YO, K5, K2TOG. Simppeliä kuin mikä.

Aivan hirveän näköistä jälkeä, varsi levisi ja levisi... kun olin tehnyt kantapään ja olin jalkaterässä menossa, meinasin jo heittää roskiin koko tekeleen. Jatkoin kuitenkin, olen nimittäin kuuluisa jääräpäisyydestäni, ja ihan hyvä niin. Liotuksen ja blokkauksen jälkeen minulla olikin näin nätit sukat, ja lisäksi nyttynen ihanaa vauvalankaa jemmassa. Alpakka on ihanaa, siitä ei pääse mihinkään, mutta ihan ensimmäiseksi se ei kyllä tule mieleen kun puhutaan sukkalangoista.

Loput kaksi sukkalankakerää tuli kutakuinkin ajallaan, mutta tehtaan aika on ilmeisesti ainakin värien suhteen pysähtynyt jonnekin 90-luvun alkupuolelle. Lisää Walesin ihmelankoja esitellään kunhan ensin on lepuutettu silmiä jossain neutraalissa, vaikkapa valkoisessa Urban Aranissa...