Aloitin tämän mustan takin neulomisen kesälomani alussa ja ajattelin sen sujuvan mukavasti auringonvalossa neuloen. Sähkövalon varassa ei tätä kauan viitsi tuijotella. Toisin kävi. Suurin osa päivistä on ollut sateisia, joten valoa on riittänyt vain alkuiltaan asti. Sinänsä sade ei minua haittaa. Silloin voi hyvällä omallatunnolla jäädä sisälle neulomaan tai lukemaan. Rusketuksesta en juurikaan perusta.

Malli Novita Kesä 2007 malli 29, koko S
Lanka Novita Marine väri 099
Menekki 525 g
Puikot 3,5 mm 80 cm pyörö

Ihastuin tähän takkiin mallitakin keltaisesta väristä huolimatta. Nuo palmikkoryppäät eivät jättäneet rauhaan, joten haalin loman alkajaisiksi Anttilasta viimeiset mustat Marinet. Sitten kiireesti aloittamaan. Virhe. Ei saisi olla kiire. Vaikka loin silmukat kolmesti ennenkuin pääsin alkuun, piti minun käydä kainaloissa asti kääntymässä ennenkuin silmukkamäärä täsmäsi. Vahingoksi virheellinen silmukkamäärä istui mallikertaan oikein hyvin, joten sain tehdä nuo (ei enää niin) hurmaavat palmikot toiseen kertaan, hieman isommalla silmukkamäärällä vain. Mutta ei meillä pienistä lannistuta!

Loppu neulominen menikin sitten ihan nappiin. Ompelukonekin kesyyntyi helposti, ensin nuppineuloitettu ja sitten tuplaharsittu vetoketju kiinnittyi vaivattomasti takin reunoihin. Vaikka kuvasta voisi päätellä että hankin liian pitkän vetoketjun, on se tosiasiassa hieman liian lyhyt. Kuvausjärjestelyissä en ole ihan parhaimmillani. Vaikka sain Neiti 12 v:n kuvaajaksi, en jaksanut ihan kaikkeen kiinnittää huomiota. Takin helma oli noussut hieman ylöspäin jolloin vetoketjukin meni mutkalle.

Jospa tytöstä kouliintuisi joskus kunnon muotikuvaaja joka osaa huomioida myös tällaiset seikat... neiti on lahjakas piirtäjä, ja kuvien rajaaminenkin onnistuu ihan ääniohjauksella. Voisi sitten kuuluisana taiteilijana kertoa aloittaneensa valokuvaajauransa päättömillä neulemuotikuvilla...

Marine on toisaalta mukavaa neulottavaa, toisaalta aivan ärsyttävää. Se kyllä useimmiten neuloutuu halkeilematta, mutta löysän kierteen vuoksi siitä tarttuu säikeitä vaikka mihin. Ranneketju täytyi vaihtaa heti. Lanka kerää myös nukkaa herkästi, samoin siitä irtoaa kuidunpätkiä. En taida enää ostaa, vaikka tämä takki hyökkäsi heti suosikkivaatteiden kärkeen.

En muuten noussut ennen kuutta kirjoittamaan. Tämä tarina on kerrottu jo Sunnuntai-iltana.