552489.jpg

Malli Ullan Laine-sukat, koko 38, kärjessä kuitenkin "tylppäkärkinen nauhakavennus"
Lanka Opal In Variation nach Hundertwassers Werk 894 Positive Seelenbäume - Negative Menschenhäuser
Menekki 61 g
Puikot 2½ mm bambusukkikset

400555.jpg

Päätin Project Spectrumiin ryhtyessäni neuloa jokaisella PS-värillä sukkaparin. Tilasin tämän Opalin siksi että olin jotenkin vakuuttunut siitä etten saa enää keltaisia sukkia neulottua, koska omistan jo kahdet keltaiset sukat. Kirkas keltainen ei ole koskaan kuulunut lempiväreihini ja murretun keltaisen sävyissä ei ole kovin helppo löytää sukkalankoja. Kun kaveri kyseli haluaisinko tulla kimppatilaamaan Get Knittedistä, muistin ihanaisen Hundertwasserin ja tilaus lähti samantien. Nyt jostain syystä minulla on laukussani keltaista Nallea ja Kerttu-sukkien ohje...

Neuloin taas pitkästä aikaa tiimalasikantapään omiin sukkiini ja pysyn edelleen siinä kannassani, että tiimalasikantapää on liian ahdas minun jalkaani. Jalkaterään jouduin neulomaan yhden ylimääräisen mallikerran, mikä kompensoi ahtaan kantapään viemää pituutta. Ilman jalkaa pitkäteräinen sukka näyttää erittäin hassulta, lähinnä Hessu Hopon sukalta. Sukkia kuitenkin pidetään useimmiten jalassa silloin kun ne ovat näkyvillä, joten ihan käyttösukiksi nämäkin päätyivät.

Kuvausrekvisiitaksi kaivelin simapullon, ilmapallon ja serpentiiniä. Silloin vasta huomasin miten nuo sukan kuvioinnit ovatkin vappuiset. Simaan laitoin välkkynä kivikovia rusinoita, jotka eivät vielä kuudessa päivässä ole vettyneet riittävästi noustakseen pintaan. Simakin on siis keltaista, sillä en laita siihen mausteeksi fariinisokeria enkä siirappia, vaan olutta. Väri jää vihertävänkeltaiseksi, mikäli rusinat eivät värjää sitä. Samalla reseptillä äitinikin teki siman silloin kun olin lapsi, joten perinne jatkukoon. Pöytäliinan olen itse virkannut parikymmentä vuotta sitten. Ohjeen löysin jostain (Mary Oljen?) virkkauskirjasta, ja nyt olen taas kaipaillut sitä mutta en ole onnístunut löytämään. Malli on melko yleinen, joten tietäisiköhän joku ohjeen sijaintipaikan?

Tänä  Vappuna neulotaankin sisällä etteivät sormet kohmetu. Meillä ainakin on talvinen sää, sillä lunta satoi eilen useaan otteeseen.

Hauskaa Vappua kaikille!