Ihan kaikki eivät saaneet sukkia lahjaksi.

Pepin alpakkatakki 004b

Malli Novita Talvi 2009, malli 84, koko 110 cm.
Lanka Novita Luxus Alpaca
Menekki noin 250 g
Puikot KnitPro 3,5 mm

Joulunaluksen mukavimpiin neulekokemuksiin kuului tämä takki. Malli on mukava, kuvioneule suorastaan kutkuttavan ihana ja lanka ihan taivaallisen pehmeää ja hyvin neuloutuvaa. Mukava juttu, sillä näitä täytyi tehdä kaksi.

Ellan ja Pepin alpakkatakit 003b

Malli Novita Talvi 2009, malli 84, koko 98 cm.
Lanka Novita Luxus Alpaca
Menekki noin 200 g
Puikot KnitPro 3,5 mm

Novitan Luxus Alpaca on kyllä ihan nimensä veroista! Unelmanpehmeää ja kauniisti neuloutuvaa, eikä mielestäni edes kovin kallista. Harmi vain että värivalikoima on tasan kolme. Drops Alpaca putosi näissä ihanuusasioissa nyt kakkossijalle, mutta tullee silti vielä esiintymään neulekorissani säännöllisesti, koska sen värivalikoima on niin huikea.

Malli Ruutu 16 s x 20 krs, 12 x 18 ruutua
Mitat 120 x 170 cm
Lanka Novita 7 veljestä
Menekki 860 g
Välineet Pyöröpuikko KnitPro 5,5 mm ja virkkuukoukku 5,0 mm

Torkkupeiton neulominen vaati lähinnä raakaa työtä. Malli on kopioitu joskus Me-lehdessä julkaistun Novitan ohjeen mukaan neulotusta peitosta. Suururakka, voi ihan syylläkin sanoa. Yhden kerroksen neulominen kesti noin 5 minuuttia, ja kerroksiahan tässä loimessa on 360, joten teoreettinen neulonta-aika on noin 30 tuntia. Käytännössä kun kaikki jahkailut ja vatuloinnit lasketaan mukaan taisi aikaa kulua vielä enemmänkin.

Ei se ihan niin pitkältä kuitenkaan tuntunut. Pingotus ei tullut joulukiireissä kuuloonkaan, joten reunojen viimeistelyn jälkeen työnsin koko komeuden pesukoneeseen ja kuivatin sitten kaksinkerroin kahden kuivaustelineen päällä tasona. Ihan hyvä tuli. Luultavasti palaan aiheeseen vielä myöhemminkin. Kiireestä ja hopusta huolimatta tämänkin neulominen oli kivaa!

Joululahjakasseihin virkkasin Mielityn ohjeella punaiset sydämet kahvaan, jotteivat valkaisemattomat ekokassit näyttäisi niin pliisuilta. Pari sydäntä tein hahtuvasta ja huovutin, pari tavallisesta villalangasta.

Vuosi vetelee viimeisiään, ja uuden vuoden koittaessa luultavimmin pyörähtelen tanssilattialla. Ihanaa uutta neulevuotta kaikille kanssaneulojille!