Muistin kyllä isääni syntymäpäivänä Lokakuun alussa puhelinsoitolla, mutta unohdin ottaa lahjasukat mukaan seuraavalla kerralla käydessäni. Isä ei juhli ikääntymistään, mutta suostuu merkkipäivän nimissä ottamaan vastaan sukkia, suklaata tai konjakkia.

Ukin sukat_1108b

Malli 52 s, 3o1n, ranskalainen kantapää, nauhakavennus, koko 43.
Lanka Novita 7 veljestä Raita
Menekki 117 g
Puikot 3,25 mm KnitPro sukkapuikot

Remontti-Reiska saa lahjaksi parit kolmet sukat vuodessa, ja ainakin yhdet niistä ovat tällaiset paksut. Nämä ovat tarpeen saapassukkina, ja ohuemmat sukat ovat korvikkeena valkoisille tennissukille. Vanhempani ovat eläkkeellä ja kovia kotoilijoita. Eivät siis vain loikoile, vaan säilövät ja kokkaavat ahkerasti. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä.

Olen jo usean vuoden ajan silloin tällöin tehnyt jugurttia itse. Loppu on jäänyt melko usein syömättä, koska ison astian pohjalla lötköttävä heran sekainen lätäkkö ei oikein houkuttele nautiskeluhetkeen. Nyt pienen nettisurffailun jälkeen löysin hyvän idean: jugurtinhan voi tehdä suoraan annoksiksi. Tällä kertaa laitoin liemen jiuomalaseihin, jotka peitin tuorekelmulla ja työnsin sitten hieman alle 50-asteiseen leivinuuniin yöksi. Ja hyvää tuli!

Jugurtti_1113c

Tähän jugurttiin käytin hieman yli desilitran turkkilaista jugurttia, desilitran rasvatonta maitojauhetta, litran keitettyä kevytmaitoa, pari teelusikallista vaniljasokeria ja pari ruokalusikallista tavallista sokeria. Lopputulos on lähes yhtä tanakkaa kuin juurena käytetty rasvainen turkkilainen jugurtti. Herkkuhetken kruunaa itse tehty lakkahillo. Ja mikä parasta, tätä on vielä kuusi annosta jääkaapissa!