Ensin näin...

1148217.jpg

... ja sitten... peek-a-boo!

1148218.jpg

Malli Magknitsin Peekaboo
Lanka Novita Isoveli ja Novita 7 Veljestä
Menekki 82 g
Puikot 3 ja 3½ mm bambusukkikset

Yhdistelin ohjetta ohuemman ja paksumman langan ohjeista. Resorin tein 7 Veljeksestä 48 silmukalla ja loput Isoveljestä 40 silmukalla, koska pelkäsin että 100 g Isoveljeä ei riitä. Ihan turha pelko, mutta toimii kyllä näinkin. Joustavuuden kannalta on ehkä jopa parempi että resori on tiheämpää neulosta. Näiden pitäisi sopia miehen käteen, ja ne ovatkin minulle hieman suuret. Toivotaan että koko passaa.

Näissä oli ihan kummallista se, että  peukalokiilan lisäykset tehdään vain toiselle puolelle. Enemmän sukkiin keskittyneenä minulta on jäänyt tällainen kiila aikaisemmin ihan kokeilematta. Ensin luulin sitä jopa virheeksi, mutta onneksi tein ohjeen mukaan. Tällaisella kiilalla tehdyn lapasen peukalo ei sojota sivulle vaan on selkeästi joko vasemman tai oikean käden lapanen. Minä tykkään.

Yksi sukkapari meni mörvelöksi langan värjäysvirheen vuoksi (arvatenkin lanka on Stepiä). Taidanpa neulaista vielä yhdet Peekaboot lahjakoppaan, sillä niitten kanssa ei kauan nokka tuhise. Uskaltaisinpa väittää että näihin meni alle viisi tuntia epätehokasta neulonta-aikaa. Eihän siinä ajassa saa sukista kuin varren aikaiseksi.