Löysin Tromssasta kolme lankakauppaa ihan etsimättä. Koska mustat muotoillut sukat näyttivät uhkaavasti valmistuvan kesken reissun, ostin vähän lisää lankaa ja aloitin uudet matkasukat, jotka sitten valmistuivat heti kotiinpaluun jälkeen.

1803570.jpg

Malli 64 s, 3o1n, ranskalainen kantapää, koko 38
Lanka Garnstudio's Fabel Superwash (50 g = 205 m), 75 % villaa ja 25 % polyamidia
Menekki 78 g
Puikot 2,25 mm bambusukkikset

En tietenkään lähtenyt yli viikon reissuun yhden lankakerän turvin. Toisena sukkalankana mukanani oli mustaa Sisu Glitteriä, joten sortuminen uusiin sukkalankoihin oli hyvin luonnollista. Maltti pysyi kuitenkin mukana, sillä ostin lankaa vain neljiin sukkiin. Tämän siniruskean lisäksi myös harmaaruskeaa ja pinkkiä Fabelia sekä harmaakirjavaa Sisua.

Hintataso ei mielestäni eronnut kovin paljon suomalaisesta, ehkä se oli hieman korkeampi. Tarkkoja eurosummia en kaikista langoista selvittänyt. Tarjonta lankakaupoissa ei ollut kovin eksoottista. Seinän mittainen hylly Sisua kaikissa mahdollisissa väreissä löytyi kaikista. Kaksi kaupoista löytyi keskustan kävelykadulta ja yksi yhdistetty lanka- ja kangaskauppa Tromsdalenista Amfi Pyramiden -ostoskeskuksesta.

Yhtenä ällistyksen aiheena oli kävelykadun pienemmän lankakaupan juuri avattu Noro Silk Garden Lite -laatikko, jonka kyljessä ei ollut vielä hintalappua. Myyjän mukaan niiden hinta oli 48 NOK / kerä. Suoritin pikaisen laskutoimituksen ja kysyin myyjältä onko hän ihan varma hinnasta, ja näin hän vakuutti sen olevan. Muistelin että kotosuomessa Silk Gardenit maksavat hyvän matkaa toista kymppiä, joten oli ikäänkuin pakotettu ostamaan yhden kaulahuivillisen (kolme kerää) hintaan 6,12 € / kpl. Tarjolla oli vain yhtä väriä, joten miettiminen ei kestänyt kauan. Oi miksi ei muistini ole parempi, olisin tuohon hintaan voinut ostaa langat kokonaista puseroa varten jos olisin ollut varma että en tee rökälemunausta!