Tällä langalla neulominen luistaa niin hyvin että on suuri riski esimerkiksi neuloa ohi kantapään tai kärkikavennusten aloituspaikan. Tuntuu että neulonnassa on nyt löytynyt kuutosvaihde päälle, sillä ennen nuo pitkät tylsät pätkät olivat niin kovin hitaita ja työläitä.

Tämä käsinvärjätty Opal on tuntumaltaan niin erilainen kuin mikään aikaisemmin kokeilemani lanka, että jokaisen silmukan neulominen tuntuu juhlahetkeltä. Siinä missä (anteeksi vaan) Novitan talonpoikaissukkalanka taipuu nöyrästi ja veltosti tämä saksalainen aatelislanka tekee hienon hovikumarruksen ja rinta kaarella taipuu kauniille silmukoille. Koko neuloksen olemus on ryhdikäs ja joustava.

Lanka on ohutta, tasaista ja tiivistä olematta silti narua. Kun sovittaa sukkaa tuntuu rienaukselta jättää puuvillasukka alle. Tämä lanka on tehty hyväilemään villanrakastajan ihoa.

Nämä räiskyvän väriset sukat tulevat jollekin keskenkasvuiselle, vaikka ne tuossa kuvassa ovatkin omassa jalassani. Teräosa on kuitenkin liian lyhyt minulle, joten kantapää ei ole esittelykunnossa.

89136.jpg

Ranskalainen kärkikavennus on tehty neljällä puikolla, ja kavennuskohtia on kolme. Kärjen istuvuus on mainio, joten ei voi kuin ihmetellä omien asenteittensa jäykkyyttä kaikkina menneinä vuosina. En voinut ennen kuvitellakaan että olisi enemmän kuin kaksi tapaa tehdä kärkikavennukset.