Vaikka tämä blogi on jonkin aikaa ollut hiljainen ovat puikot kilkkaneet ehkä entistäkin ahkerammin. Mummo 69 v. kutsuttiin Heinäkuun lopulla Taivaan Kotiin hieman yllättäen (koskas on muka sopiva aika?). Hiljaisuudessa mustalla langalla neulominen oli minulle parasta terapiaa puhumisen lisäksi. Neljä mustaa huivia valmistui parissa viikossa.

Neidit 9, 12 ja 14 v. poseeraavat huivien kanssa.

820502.jpg

Malli Swallowtail Shawl (IK Fall 2006)
Lanka Grinasco Merinosilk kaksinkertaisena
Menekki 47 g
Puikot 4 mm pyörö

820497.jpg

Malli Shetland Triangle kirjasta Wrap style
Lanka Grinasco Merinosilk
Menekki 33 g
Puikot 3 mm Pitsiaddi

820505.jpg

Malli Swallowtail Shawl (IK Fall 2006)
Lanka Novita Tennessee
Menekki 212 g
Puikot 5 mm Addipyörö

820494.jpg

Malli Shetland Triangle kirjasta Wrap style
Lanka Marks & Kattens Budget b103 (50 % puuvilla, 50 % akryyli, 150 m / 50 g)
Menekki 147 g
Puikot 5 mm Addipyörö

Näiden lisäksi tuli tehtyä kaksi muuta Shetlantilaista, koska en uskonut yhdellä kerralla että Kid Mohairista tulee liian paksu huivi kesällä pidettäväksi. Piti kokeilla vielä vähän isommilla puikoilla Topp Mohairiakin.... Muutenkin hommassa oli hieman  vastatuulta. En ehtinyt kunnolliseen lankakauppaan lainkaan, joten oli hyödynnettävä Anttilan ja polkupyöräkaupan tarjontaa.

Tuo viimeinen Marks & Kattensin langasta neulottu huivi oli erityisen epäonninen, sillä kovassa kiireessä en huomannut että ensimmäinen neulomani kerä oli viallinen. Vasta kolmatta kerää aloittaessani huomasin että ensimmäinen kerä on karheampaa ja haalistunutta lankaa. Onneksi päätin ottaa riskin ja neuloin huivin loppuun yötä myöten, sitten laitoin huivin koneeseen haalistuneen mustan T-paidan ja Nitor Back to Black -paketin kanssa. Tulos oli oikein tyydyttävä.

Mummo 69 v. siunattiin haudan lepoon viiime lauantaina sadan ihmisen saattamana.

Edit. korjasin kolmannen huivin lähdetiedon.

Kiitos kaikille myötätunnosta surumme keskellä.