Kesän VK:n kansikuvaneule.

Malli VK Spring/Summer 2008 malli 2 Sideways cardigan
Lanka Novita Silja (54 % puuvillaa, 46 % akryylia, 50 g = n. 97 m)
Menekki 252 g
Puikot 4,5 mm pyöröpuikko
Napit Katajaa, Kuopion Nappi ja Nauha

Tilasin Novitaklubista edullista Siljaa kuvan perusteella ja luulin saavani jotain Samoksen ja Marinen tyyppistä lankaa. Yllättäen Silja onkin tehty kahdesta säikeestä: möykkyisestä puuvillasäikeestä ja möykkyisestä akryylisäikeestä, ja ulkonäkö muistuttaa enemmän villaa kiun puuvillaa. Päätin kuitenkin neulaista tuon takkisen koska lanka oli puoli-ilmaista, vain euron per kerä. Pieniä inhotuksen puistatuksia koin aloittaessa, mutta sinne ne hävisivät ihanan mallin taakse.

Sideways cardigan on mukavasti erilainen ja haastava malli, mutta ei missään nimessä vaikea. Tylsyys ei päässyt missään vaiheessa yllättämään, ja tuo langan möykkyisyys oli vain avuksi lukuisia langanpäitä piilotellessa. Takki odotteli kuvausta niin kauan kosteassa kesäsäässä, että pingotuksessa oiennut etuliepeiden rullaus alkoi hiipiä takaisin.

Kuvat jouduin lopulta räppäisemään itse aamun hiljaisena hetkenä. Kesäloma on kiireistä aikaa. Paljon ruuanlaittoa ja kaupassa käyntiä, pienten jalkojen töminää, mansikkahillon tuoksua ja puikkojen kilkettä. Nyt on talo hetken aikaa hiljainen, sillä pitkämatkalaiset ovat kotimatkalla ja kotiteinit vielä unten mailla. Hetken huokaus ja sitten pakkaamaan viikon lomareissua varten. Matkaneule on vielä miettimättä.