Otsikko on suoraan Novitan kesänumeron sivulta. Aika osuva.

Malli Novita Kesä 2009, malli 20
Lanka Musta Novita Bambu
Menekki 112 g
Puikot 3,25 mm Addi-pyörö

Tytär 14 v. haikaili jotain juhlallista topin päällä pidettavää pientä vaatetta. Kuin tilauksesta Novitan kesänumerossa oli tämän boleron ohje. Kesti monta viikkoa ennen kuin muistin pysäyttää kiireisen neidin kuvausta varten, joten suurin osa neulomisen aikana pintaan nousseista ajatuksista on jo haihtunut tiehensä, muistelen kuitenkin että mitään negatiivista en tuosta ohjeesta keksinyt.

Bambu on mukavaa lankaa sekä virkata että neuloa, eikä tämäkään työ ollut poikkeus. Vaikka bolero neulotaan useasta kappaleesta, ei hermo tiukentunut laisinkaan, koska ompelu sujui kuin itsestään. Ei purkamista eikä väkisin syöttämistä ollenkaan. Jos olisin pari vuotta sitten tiennyt sen mitä tiedän nyt, olisin kehaissut tämän mallin suunnittelijaa. Olimme nimittäin samoilla syntymäpäiväkutsuilla, mutta en koko aikana tiennyt kuka "Ansku" tämä viehättävä siro vaaleaverikkö oli, vasta yön kähmässä myöhemmin kuulin että kyseessä on Novitan suunnittelija, ja uskallanpa nyt sanoa että vielä parhaasta päästä!

Tyttärellä ei muuten ole peukalo ihan keskellä kämmentä. Viime talven projekti jäi moneen otteeseen kuljeksimaan muovipussissa milloin mille kolkalle huushollia milloinkin, mutta niin vain se valmistui tänään.

Malli Knittyn Pasha the Penguin
Lanka Novita Florica kaksinkertaisena
Puikot 4mm bambusukkapuikot
Täyte Villalangan pätkiä, sukkahousun jalkaterä riisillä täytettynä

Häpeäkseni on tunnustettava että en oikein uskonut näkeväni pingviiniä valmiina, mutta ei ole mikään niin mieluisaa kuin olla väärässä tällaisessa asiassa. Florica ei ole mikään aloittelijan lanka, ei edes kaksinkertaisena, siitä uskon tuon hienoisen epätasaisuuden johtuvan. Työhön olisi ollut muutakin lankaa toki laittaa, mutta mielestämme nuo Florican värit olivat juuri oikeat.

Koska ohje on englanninkielinen, jouduin hieman olemaan apuna osia neulottaessa. Toivottavasti tytär nyt uskoo että hän voi oppia neulomaan myös sukkia ja lapasia, kun on ymmärtänyt näinkin monimutkaisen työn onnistuvan kun vain seuraa ohjeita.

Pashan kuvat ovat tyttären itsensä ottamia.

Sade ropisee ikkunalautaan. Onneksi se alkoi vasta illansuussa, sillä päivällä kävin polkaisemassa reilun 33 km pyörälenkin, ja sain siis tehdä sen ihanassa auringonpaisteessa. Aikaa tällaiseen ylellisyyteen on, koska olen pakollisella neulonta- ja urheilulomalla, siis lomautettuna, ja menen töihin vasta ensi viikolla. Jo viime viikon totuttelin "työttömänä" olemiseen, eikä vieläkään se tunnu oikein kivalta vaikka saa nukkua pitkään ja sen jälkeen tehdä melkein mitä huvittaa. Jospa sitä tämän jälkeen löytäisi taas kunnollisen työmotivaation, 20 vuoden aherruksen jälkeen se on välillä vähän hukassa. Huomenna pyöräilen sitten sisätiloissa. Satakoon vaan.