Tumbler ja Tofutsies.

1692112.jpg

Malli Ihan tavallinen. 64 silmukkaa, 3o1n, ranskalainen kantapää, koko 38
Lanka SWTC Tofutsies shade 737 - Footsteps
Menekki 59 g
Puikot 2,25 mm bambusukkikset

Varsin ongelmallinen aloitus oli näillä sukilla. Aloitin pariinkin kertaan hieman toisenlaista sukkamallia eri puikkopaksuuksilla kokeillen. Langan raidoitus kasaantui koko sukan matkalta toispuoleisesti, juuri niin kuin tuossa päällimmäisessä sukassa kiilakavennusten kohdalla, siis niin että musta ja valkoinen ovat pällekkäin ja toisella puolella tuo melkoisen tympeä harmaa. Tuossa se vielä menettelee, mutta varressa se olisi todella karmea näky.

Tofutsies on tosi jännän tuntuista lankaa neuloa. Villan tuntua siinä ei ole laisinkaan, enemmänkin olemus on kuin puuvilla-viskoosilangassa. Tuntuu että lankaa riittää ja riittää... 100 g kerässä on kuitenkin "vain" 425 metriä. Pelkäsin että en saa joustoa resoriin, mutta se pelko oli turha. Puuvilla ei ole kovin määräävä tekijä tämän langan käyttäytymisessä. Mikä vaikutus lie soijalla, siitä ei ole minulla aikaisempia kokemuksia kuten ei kitiinistäkään. Kitiinistäkö lie johtunut kummallinen haju käsissä neulomisen jälkeen. Se muistutti ahkeran kynsien viilauksen jälkeen ilmassa leijailevaa hajua. Sukista tuli ohuet ja hyvin laskeutuvat, veltohkot. Uskoisin niiden kuitenkin pysyvän jalassa ihan hyvin, sillä resorit ovat kunnolliset. Itse ajattelin nämä pitää!

Loppukerästä teen luultavasti lapsen sukat, vaikka lyhytvartiset aikuisten sukatkin siitä vielä saisin. Haluan kuitenkin nähdä millaiset raidat siitä saa pienemmällä silmukkamäärällä, jolloin raitojen paksuus lisääntyy.