Puutarhatonttu on jäänyt ulos kököttämään koko talveksi. Nämä eivät ole minun suosikkejani laisinkaan, jääneet talon entiseltä asukkaalta, mutta tällä kertaa sellainen toimi hyvänä tukena sukanpingottimille.

Malli Ihan tavalliset. 60 s, 3o1n, ranskalainen kantapää ja nauhakavennus. Koko 38.
Lanka Austermann Step
Menekki 68 g
Puikot 2,25 mm KnitPicksit

Raitasukat valmistuivat jo pari viikkoa sitten. Tavakseni on tullut ostaa aina kerä tai pari tätä yksiväristä Stepiä kun lankakaupan tienoille satun. Kahdella kerällä saa jopa kolme raidallista paria, joten jämälankanyssyköitä on odotettavissa vähemmän. Saattaapa olla että raitasukkien määrä vain entisestään lisääntyy sukkalaatikossa, sillä niiden neulominen on niin mukavan huoletonta ja aivotonta.

Näistä raitasukista jäävät jämät ovat myös omiaan isoäidinneliöprojektiini, joka on pimeän talven ajan ollut ihan jäissä. Sähkövalossa ei kerta kaikkiaan voi sommitella värejä.

Kevennysprojektini on edennyt hyvin. Se ei koske niinkään lankavarastoani kuin vyötärölläni sijaitsevaa vararavintovarastoa. Uuma on ohentunut jo kolme senttiä ja kahdeksisen puolen kilon laardipakettia on karissut lenkkipolulle ja tanssisaleihin. Painoindeksini alkaa lähennellä normaalia, ja on jo hitusen alle 26. Jatkuva syödyn ruuan kirjaaminen ja ruokaohjeiden etsiminen netissä vierottaa minua vieläkin neuleblogien selailusta, muttei onneksi vielä neulomisesta. Aikaa on täytynyt jakaa neulomisesta ja surffailusta myös jokapäiväiseen liikkumiseen ja terveellisen vähäenergisen ruuan kokkailuun.

Norovirus jyllää, mutta onneksi vain se lankakaupoista tarttuva! Pingottimilla on kuivumassa Noroiset raitasukat ja tänään valmistui myös raitainen lapaspari Norosta. Olen myös mukana Kevätpäiväntasausyllätyshuivin neulonnassa, mutta kuvamateriaalia projektin etenemisestä ei ole saatavilla, koska en ole saanut hankittua pidempiä puikkoja. Rynttään koko isohkon huivin tulemaan 60 cm pituisilla puikoilla, enkä voi juuri tarkastella syntyvää jälkeä. Aivoni tekevät stopin aina kun pääsen lankakauppaan. Ne ymmärtävät vain asioita joihin sisältyy sana Noro tai Step. Kun saisin jotenkin ympättyä tuohon joukkoon Addin. Prymit ja Novitat saavat jäädä hyllyyn, paitsi jos tuohon huiviin tulee vielä kovin monta vihjettä... silloin tulee asiaa lähikauppaan.