Enen huivi valmistui jo viikkoja sitten, mutta se joutui ensin odottamaan pingotusta, ja sitten se toimitti neulontatuolin selkänojan päällysteen virkaa samalla odottaen päättelyä. Sekään ei näköjään onnistunut kerralla, sillä niskassa roikkuu vielä yksi langanpää.

1403661.jpg

Malli Ene's scarf kirjasta Scarf Style
Lanka Schoeller & Stahl Wollfrauen (100 % merinovilla, 300 m / 50 g)
Menekki 93 g
Puikot 4 mm pyörö
Mitat Korkeus 76 cm, yläreunan leveys 160 cm

Malli kiehtoi minua lähinnä tekotapansa vuoksi. Aloitus alareunasta on todella mielenkiintoinen. Emmin toista vuotta tämän aloittamista, sillä en ole parhaimmillani tällaisissa pitkissä kuviorimpsuissa. Olen lukenut useita kertomuksia siitä miten neulonta käy koko ajan helpommaksi kun silmukkamäärä vähenee, ja niinpä lopulta uskalsin aloittaa.

Neulominen oli ihan silkkaa tuskaa heti kun olin päässyt varsinaiseen kuvioon pitsireunuksen jälkeen. En kertakaikkiaan pysty seuraamaan kaaviota, jos kuvio on noin pieni eikä suuria maamerkkejä ole nähtävissä, vaan hyppään vähän väliä väärälle riville. Jossain vaiheessa älysin ruveta tekemään kuvion omasta päästä ja aloin vain laskea montako silmukkaa kullakin kerroksella kavennetaan. Se yksinkertaisti hommaa ihan kummasti.

Huivista tuli kohtuullisen iso, ja siihen on mukava kietoutua. Lanka on mukavan pehmeää ja riittoisaa, oikein passelin paksuista tällaiseen huiviin. Wollfrauen löytyy useimmista lankakaupoista Reumalanka-kyltin alta.