Hajasijoitus tarkoittaa tässä tapauksessa sitä että minun eläkkeellä olevat vanhempani on raastettu kodistaan suorittamaan erinäisiä tehtäviä eri puolille Suomea. Termin lanseeraushetkellä äitini oli sisarellani talonvahtina ja isäni meillä tapetoimassa. Koska äiti oli meilläkin talonvahdin virkaa hoitamassa vain viikkoa aiemmin, neulaisin molemmille palkkioksi hajasijoitussukat.

Malli 56 s, tiimalasikantapää, nauhakavennus, koko 38
Lanka Lidlin villa-puuvillasukkalanka
Menekki 64 g
Puikot 2,25 Knitpicks sukkapuikot

Toiset samanlaiset sukat 200 g lankapaketista, eikä se lanka loppunut vieläkään. Koska puuvilla lisää sukan löpsähtämistaipumuksia, tein näihin lidliläisiin tiimalasikantapäät, koska ne ovat yleensä hieman ahtaanoloisia, toivoen etteivät sukat löysty liikaa käytössä.

Malli 64 s, tiimalasikantapää, nauhakavennus, koko 42
Lanka Lidlin villa-puuvillasukkalanka
Menekki 86 g
Puikot 2,25 Knitpicks sukkapuikot

Pitihän sitä halpaa lankaa ostaa kumpaakin väriä, kun halavalla sai. Mitenkään halpamaiselta tämä lanka ei enää vaikuta, kun olen siihen lähempää tuttavuutta saanut tehdä. Tässäkin värissä raidoitus on todella säännöllinen, mutta isompi silmukkamäärä tuottaa hieman erilaisen raitakuvion.

Koska en viitsinyt repiä näitä sukkia 45 numeron pingottimiin, ne on viimeistelty silitysraudalla, ja hieman kippuraiset. Tiimalasikantapää pullottaa mutta asettuu kyllä jalassa ihan kunnolla. Sukka on neulottu hieman kapeaksi ja pitkäksi, jotta se pysyisi piukkana käytössä.

Malli Itse mietitty lukuunottamatta Paraphernaliasta tuttua palmikkoristikkoa
Lanka Novita Nalle Colori
Puikot 3 mm bambusukkikset

Ystäväni mursi jalkansa ja valitteli varpaiden palelemista. Kipsi tarjoaa suojaa vain säärestä jalkapöytään ja jättää varpaat paljaiksi. Muhkean kipsin päälle ei mahdu minkäänlainen sukka. Kipsin päällä oleva liimaside on karhea, joten tuollainen tuppi pysyy sen päällä ihan hyvin. Mielenkiintoinen sukkaprojekti: vain puolikas sukka, eikä tarvitse paria!