Pahnanpohjimmaisen pää kasvaa kohisemalla. Viimevuotinen tupsupipo kävi pieneksi, joten uutta lankaa otettiin puikoille. Poninhäntäpäisen 12-vuotiaan päähän se ei kuitenkaan istunut, joten sitä esittelee tässä 17-vuotias isosisko. Ja hyvin sopii.

XOXO Lucca_1408b

Malli XOXO
Lanka BC Garn Lucca, 100 % supersoft merino, 300 m / 100 g
Menekki 40 g
Puikot 3,25 mm ja 4,0 mm pyöröt

Lucca taisi nyt vallata universumin pehmeimmän merinovillan paikan. Sitä löysin viime viikolla Ainousta. Puutelistalla oli pipolankaa, ja Lucca näytti juuri sellaiselta. Langan kaksi säiettä ovat kuin huopuneet yhteen, joten lanka ei halkeile laisinkaan. Kohtuullisen pitkän mallin etsinnän jälkeen valitsin XOXOn, jota ensin vierastin puuttuvan kaavion vuoksi, mutta joka sitten osoittautui melko vaivattomaksi neulottavaksi sanallisista ohjeista huolimatta.

Pipo ei siis sopinut tilaajalle, vaan kaipaisi ehkä hieman lisää pituutta. Sitä voisi saada tähän lisää tekemällä yhdet palmikonkäännöt lisää, jolloin voisi myös lisätä joka toiseen pystyriviin vielä konaisen X-kuvion. Se olisi ehkä ollut mahdollista nytkin, sillä mielestäni tuossa kuviossa on pieni epäloogisuus, mutta en jaksanut siitä välittää kun oli (muka) kiire viimeistellä pipo sovitusta varten. Nyt jää harkintaan laitanko pipon vielä remonttiin vai teenkö ihan uuden. Kyllä tuollekin varmaan käyttäjä löytyy, ja lankaa on vielä runsaasti jäljellä.