Edelliset Saucyt tein kirjavasta Nalle Colorista, ja koska kuvio ei niissä mielestäni erottunut riittävästi, päätin kokeilla samaa mallia yksivärisestä Nallesta.

968845.jpg

Malli Cider Moonin Saucy
Lanka Novita Nalle
Menekki 102 g
Puikot 2½ mm bambusukkikset

Tätä väriä minulle on jostain syystä siunaantunut kolme kerää, joten tuon hölmön puikkovalintani pystyn korjaamaan heti kun silmät taas kestävät pinkkiä. Edellisten Saucyjen varren neuloin 3½ mm puikoilla ja teräosan 3-millisillä. Ajattelin hieman tiivistää ja vaihdoin kaksipuolosiin. Olisi vain pitänyt muistaa ohjeen maininta siitä että varsi ei jousta... ja neuloa varsi 3-millisillä. 

Ennen pingotusta oli hikinen urakka pujottaa tuo sukka omaan jalkaani, mutta onneksi pikaliotus huuhteluainevedessä ja yön yli venytys sukanpingottimissa väljensivät ja pehmensivät sukkia sen verran, että ne sujahtavatkin melko mukavasti jalkaan. Ihan kohtuullisen hyvää lahjasukka-ainesta, ihan niinkuin arvelinkin. Jätin vahvistukset pois kantapäästä ja kärjestä ja näin nopeutin valmistumista.

En muutenkaan kovin usein tee vahvistettua kantapäätä, poikkeuksena ne tapaukset joissa se oleellisesti kuuluu malliin. Mielestäni nykyiset sukkalangat ovat ihan riittävän kestäviä. Sukankuluttajilla on usein myös monta sukkaparia, joten niiden yksien ainoiden ei tarvitse kestää koko talvea, tai niinkuin meillä, koko vuotta. Neiti 12 v. on jo saanut kahdet Sukkalandiassa (siis Toukokuun 2006 jälkeen) neulotut ohuet sukat pohjasta puhki. Pantiin eilen merkille että parsittavaan on siis kaksi paria, ja että Neiti 12 v. tarvitsee muutaman uuden sukkaparin. Luovuin jo yksistä itselle varatuista, joita en ollut ehtinyt  käyttää.

* saucy a, nenäkäs, nokkava, näsäviisas, mehevä (rohkea, vitseistä yms)