Vähän isompi työ tukki sukkaputken melkein kokonaan, ja vain pieniä sukkia pääsi möhkäleen ohi. Kengurutaskuun ehti räystäs tipauttamaan pitkän tipan. Lumet sulavat hurjaa vauhtia.

Malli Girl from auntien Rogue
Lanka Novita 7 veljestä
Menekki 700 g
Puikot 4½ ja 5 mm pyöröt

Rogue valmistui vajaassa viikossa, johon sisältyi kaksipäiväinen työreissu. Rogue ei sille reissulle päässyt mutta eivät myöskään mukana olleet sukantekeleet päässeet kassista ulos, tuli siis myös vietettyä pari harvinaista täysin neulevapaata päivää.

Olen aiemmin tehnyt jo yhden Roguen, ja hienoista ylimielisyyttä oli nyt ripaus mukana, olinhan jo kertaalleen selvittänyt ohjeen salat. Jouduin purkamaan muutamaan otteeseen ihan kunnolla. Pitkäkestoiseen muistiini yritin tallentaa tiedon, että ohje kannattaa aina lukea kokonaan ennen kuin aloittaa neulomisen. Silloinkin kun kyseessä on tuttu ja kertaalleen kokeiltu ohje.

7 veljeksen tiheys täsmäsi täydellisesti, mikä takasi oikeanmuotoiset kappaleet ja täydellisesti istuvan hihan. Enpä muista milloin hihan istuttaminen viimeksi on ollut näin helppoa. Tuossa kuvassahan se hiha sitten on ihan rynkyssä, kuinkas muuten.

Neule on ehkä hieman löysähköä, ja kierrettyinä tehdyt lisäykset ovat melko näkyviä. Kenties 5 mm ei olekaan se ihan oikea puikon paksuus tälle langalle, vaikka se tälle ohjeelle onkin. 7 veljestä näytti neuloessa parhaat puolensa olemalla tasainen ja kauniinvärinen, jopa melkein pehmeä. Sovitus T-paita päällä paljasti sitten langan todellisen karvan: se on karhea. Kyllä tästä ihan käyttövaate silti tuli. Istuvuus on oikein hyvä ja väljyys sopiva.