Tai siis valmistui. Tein ihan kunnon loppukirin ja sain puikot ihan lentoon. Viltti lepää sohvan selkänojalla, sillä sattuneesta syystä nyt tarkenee torkkua ilman peittoakin.

Kaikki alkoi ihan viattomasti näistä kahdesta pienestä tyynystä...

106208.jpg

... ja lopulta päädyttiin sitten tähän

115866.jpg

Torkkupeitto Samoksesta. Värit tumma ja vaalea khaki. Puikko Prym 5mm pyörö (80 cm). Ohje ihan omasta päästä. Edit. Valmis peitto painaa 810 g. Vaaleaa hieman enemmän kuin tummaa.

Kesäloman alkamisen kunniaksi halusin elämääni hieman väriä. Tuo tumman ja vaalean khakin värittämä lomanalusaika alkoikin tuntua hieman tylsältä. Kaivoin kerinpuut jälleen esiin ja Neiti 13 v:n suosiollisella avustuksella (neiti pyöritti puita kerimisen nopeuttamiseksi) kerin 100 g vaaleanvihreää Merinosilkiä (väri 725) kahdelle kerälle. Kiri oli houkutellut minua jo torkkupeiton puolesta välistä asti, joten aloitin kädet vapisten uuden projektini kaksinkertaisella Merinosilkillä ja 5 mm ilmaispyöröillä.

Sia taisteli samaisten puikkojen kanssa onnistuneen taistelun ja esimerkkiä seuraten sain myös suorasiimaisen pyöröpuikon, joka on luistavampi kun tuo moukka Prym jolla tahkosin torkkupeiton. Prymeissä on myös käyrät puikko-osan tyvet jotka ärsyttävät vietävästi. Näissä ilmaisihanuuksissa on suorat puikko-osat. Huoleni Kirin onnistumisesta oli ainakin tähänastisen kokemuksen perusteella ihan turha. Koivunlehtishaalikonkarina tuo mallineule on kuin vanha tuttu. Huivin muoto vain on erilainen.

Alku näyttää ihan lupaavalta. Voi kunpa pian pääsisi pingottamaan!

115867.jpg